Başkan Mustafa Güler Yatırımları Anlattı

1285

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlı Belediyesi’nin son dönem devam eden yatırımlarına ilişkin bilgiler verdi.

“GÖBEL BUTİK OTELDE SONA YAKLAŞILDI”
Göbel Termal Tesisleri’nde hayata geçirilen otel projesi ile ilgili konuşan Başkan Güler, “Türkiye genelinde birçok ilden misafir ağırlayan Göbel Termal Turizm Merkezi’ne farklı bir konseptle hizmet verecek 100 yatak kapasiteli otel inşaatında sona yaklaşıldı. Kısa süre içerisinde otel inşaatı tamamlanarak vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak. Göbel Termal Tesislerimizi bu yatırımla beraber daha farklı bir konuma yükselterek hizmet çeşitliliğini artıracağız. Halkımızın buraya olan talebi her geçen artıyor. Yaptığımız yatırımların meyvesini topluyoruz. Otel; toplantı salonu, restoran ve havuzuyla modern yapıda olacak” dedi.

“BUNGALOV YAŞAM EVLERİNDE HAZIRLIKLAR TAMAM”
Başkan Güler, yine Göbel Termal Tesisleri’nde projelendirdiği bungalov tarzı yaşam evleri projesi hakkında da bilgiler vererek, “Göbel Termal Tesisleri içerisinde bulunan ve Kurt Dede olarak anılan alanda hazırlamış olduğumuz projeler neticesinde kısa süre içerisinde tamamlamayı düşündüğümüz Bungalov Yaşam Evleri projemizin hazırlıklarını tamamladık.
Projesi bitirilen çalışmamız tamamlandığında öncelikle burada gençler ile ilgili hem sportif faaliyetler için bir kamp yapmayı, hem de ilçemize gelen sporcuların konaklama ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. Çeşitli sosyal aktivitelerle gençliğe hizmet etmek istiyoruz. Ayrıca ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmadan önce kamp yapmak isteyen takımlarımıza da tahsisini yapacağımız projemize katkı sunan Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu başta olmak üzere Kütahya Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“KAYKAY PİSTİ HİZMETE SUNULDU”
Dağçeşme Mahallesi’ndeki Zincirli Kaya Millet Bahçesi projesi tüm hızıyla devam ediyor. Tüm vatandaşların yararlanabileceği sosyal bir yaşam merkezi haline gelecek olan bu alanda başlatılan çalışmalar her geçen gün daha da genişliyor.
Son olarak gençlerin talebi üzerine Belediye Başkanı Mustafa Güler’in talimatıyla bu alana kaykay pisti inşa edilerek gençlerin hizmetine sunuldu.
Başkan Güler’ burası ile ilgili olarak verdiği bilgilerde; “Zincirli Kaya olarak bilinen alanda adım adım yürütülen millet bahçesi projesinde kafeterya inşaatı devam ediyor. Peyzaj yapılacak alan toprakla dolduruldu. Öte yandan belediye ekiplerimiz yürüyüş yolları inşa ediyor. Çalışmalar tamamlandığında burası bir sosyal yaşam merkezi hüviyetine kavuşacak. Yürüyüş yolları, spor ve piknik alanları, yeşil dokular, kafe ve restoran gibi yapılar inşa ederek millet bahçesine dönüştüreceğiz. Proje kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 1 milyon TL hibe sağlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Kütahya’ya geldiğinde projeyi kendisine sunmuştuk ve kendisi de 1 milyon TL’lik hibe tahsisi sağlamıştı. Dolayısıyla çalışmalara başladık. Projenin geri kalan bölümlerini de Belediyemiz imkanlarıyla tamamlayacağız. Sadece Moymul ve Dağçeşme mahallemize değil, ilçemizin tüm kesimine hitap edecek bir projenin sonuna geliyoruz.”

“MÜLAYİM TEPE’Yİ YENİLEDİK”
Tavşanlı’da yeşil alan miktarını her geçen gün arttırdıklarını dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Tavşanlı’nın nefes aldığı merkezi konumdaki Mülayim Tepe’yi yeniledik. Süs havuzları, kafeterya, anfi tiyatro, mescit ve piknik alanları inşa ettik. Hayrettin Karaca Parkı’nı hizmete aldık. Şaban Dede Mesire Alanı’nda çalışmalarımızı tamamladık. İlçemizin nefes aldığı bu bölgelerdeki sosyal yapılar vatandaşlarımıza huzur verecek” dedi.

TAVŞANLI HÖYÜĞÜ
Tavşanlı’da bulunan, havadan yapılan çekimlerde kalp şeklindeki görüntüsü nedeniyle “Kütahya’nın Kalbi” olarak nitelendirilen Tavşanlı Höyük’te arkeolojik kazı çalışmalarına başladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tavşanlı Belediyesinin destekleriyle, Şeyh Edebali Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Erkan Fidan’ın başkanlığında sürdürülen çalışmalar ile 8 bin yıllık tarihe ışık tutulacak, Bakır ve gümüş işçiliği ile tekstile ait buluntuların ortaya çıkması ile özellikle Batı Anadolu’nun tarihine, tarımsal üretimine, tekstil ve madenciliğine yeni bir bakış açısı sunulacağını düşünüyoruz. Tavşanlı’daki höyüğün zamanla köyden büyük şehre dönüştüğünü daha sonra ise Hitit İmparatorluğu ile çağdaş dönemlere sahne olduğu ortaya çıkıyor. Doç. Dr. Erkan Fidan’ın tespitlerine göre ele geçirilen çok sayıdaki cüruf ve üretim ile ilgili aletler, burada yoğun madencilik üretimi olduğunu gösteriyor. Ayrıca ticaretin olduğu ve belki pazar yeri olarak konumlanan merkez olarak da düşünebiliriz. Höyüğün 45 hektarlık boyutu düşünüldüğünde, Tavşanlı Höyüğü bölgede başkentlik yapabilecek düzeyde gibi görünüyor” dedi.

“TAVŞANLI MÜZESİ’NDE İNŞAAT ÇALIŞMALARININ TAMAMLANDI”
Tavşanlı Müzesi’nde inşaat çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Başkan Güler, “602 metrekare kapalı alan sahip olan yeni müze inşaatında çalışmaları tamamladık. Önümüzdeki süreçte yeni müzemizde ilçemizin tarihi ve kültürel değerleri sergilenecek. Ayrıca kazı çalışmaları yürütülen Tavşanlı Höyüğü’nden çıkarılan tarihi eserler de burada muhafaza edilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızda müze çalışmalarımızda bize destek veriyor” dedi.

“ÇUKUR HAN BÖLGEYE ZENGİNLİK KATACAK”
Başkan Güler, Çukurköy Mahallesi’nde inşaat çalışmalarına başlanılan Çukur Han’ın bölgenin ticari hayatına zenginlik katacağını belirterek, “Bu mahallemizde atıl duran ve ömrünü tamamlayan leblebi gürelerini yıkarak yeni bir proje geliştirdik. Toplam 2 bin 400 metrekare alanı kapsayan çalışmamızı bu sene sonunda tamamlamayı hedefliyoruz. Burada dördü 3 katlı, dördü 2 katlı toplam 8 adet işyerimiz olacak. Ayrıca 415 metrekare alanda hizmet verecek 1 adet marketimiz ve 164 metrekare kafeteryamız inşa edilecek” dedi.

“YENİ MEZARLIK”
Eski mezarlığın ihtiyaca cevap verememesinden dolayı yeni mezarlık projesini hayata geçirdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Tavşanlı ilçe merkezinde bulunan mezarlığın kapasitesinin dolmasıyla harekete geçtik. Yıldırım Beyazıt Mahallesi, TOKİ 2 ve TOKİ 3 konutlarının arasında belirlenen yeni mezarlık alanında çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Zemin düzeltildikten sonra elektrik ve su hatları çekilen alanda Gasilhane inşaatına başladık. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz yoğun bir tempoda inşaat sürecini yürütürken gasilhanenin toplam alanı 167 metrekare olacak. Modern yapıda olacak tesiste; morg, kadın ve erkek cenaze yıkama odaları, bekleme salonu, personel odası ve engelli tuvaleti inşa edeceğiz. Bu arada yol yapım işlerini de tamamladık. Mezarlık altındaki yol kilitli taşla döşendi” diye konuştu.

TAVŞANLI’YA YENİ İTFAİYE HİZMET BİNASI
Tavşanlı’ya yeni itfaiye hizmet binası için de kolları sıvadıklarını anlatan Başkan Güler, “Olası yangın ve doğal afetler karşısında 7/24 görevinin başında olan itfaiye çalışanları için Çukurköy Mahallesi’nde yeni bir hizmet binası yapıyoruz. Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler’in talimatıyla projelendirilen ve eski özel idare garajı olarak bilinen alanında değerlendirilmesini ön gören projenin inşaatı hızla ilerliyor. Temelden sonra Tavşanlı Belediyesi ekipleri kaba inşaata başladı. İtfaiyecilerin yeni hizmet binası kısa sürede bitirilerek hizmete alınacak” ifadelerini kullandı.

“YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU’NUN İNŞAATINA BAŞLANDI”
Belediye Başkanı Mustafa Güler, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan talep ettiği ve Bakanlığı’nda onaylayarak Karakova’da inşaat çalışmalarına başladığı yüzme havuzu ile ilgili de bilgiler verdi.
Güler, “Projelendirdiğimiz ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun onayıyla yapılmasına karar verilen Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun inşaatına başlandı. Karakova Semt Sahalarını Spor Toto Teşkilatımızla birlikte yenilemiştik. Bu tesislerimizin açılışında gençlerimiz için kapalı yüzme havuzu tesisini gündeme aldığımızı bildirmiştik. Projemizi hazırladık ve Gençlik ve Spor Bakanımız Muharrem Kasapoğlu’na Tavşanlı ziyaretinde teslim ettik. Kendileri bu projenin hemen hayata geçirilmesi için ilgili bürokratlara talimat verdi. Şimdi inşaat sürecine geçildi. İhalesi tamamlanan ve yüklenici firması belirlenen yüzme havuzumuzu 400 gün içerisinde teslim alacağız. Bu tesisle artık Tavşanlı’mızda yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmayacak. Gençlerimiz modern bir tesiste yaz-kış spor yapma imkânına kavuşacak” diye konuştu.

“BEDESTEN BU YIL HİZMETE GİRECEK”
İlçemizin ticari hayatına ivme kazandıracak olan Bedesten projesinde son aşamaya gelindiğini dile getiren Başkan Güler, “Bu yıl içerisinde hizmete girecek bedestenin içerisinde zemin katta 43, birinci katta da 13 olmak üzere toplam 56 dükkan bulunuyor. Sosyal alanlar için ise; 2 adet sinema salonu, bowling salonu, çocuk oyun alanı, 3 adet oturma bölümleri ve gezilebilir teras yer alıyor. Ayrıca vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere restoranlar, fast-food dükkanları, bebek bakım odası, mescit, lavabo ve abdesthaneler de yer alıyor. Bedesten’in altında 2 adet bodrum kat olmak üzere otopark hizmeti verilecek. Araçların bu geniş otopark alanında giriş ve çıkışlarında kolaylık için yönlendirme ve durum gösterme işaretçileri takılacak. Bedesten, güvenlik için hareketli ve sabit kameralar ile sürekli izlenecek. Ayrıca vatandaşların daha konforlu alışveriş yapabilmeleri için katlar arası asansörler, yürüyen merdiven ve yürüyen yol hizmeti verilecek” dedi.

“DEMİRCİLER ARASTASI PROJESİ DE HAYATA GEÇİYOR”
Belediye Başkanı Mustafa Güler’in önemli projeleri arasında yer alan Demirciler Arastası projesi de hayata geçiyor.
Başkan Güler, “Tavşanlı’da tarihi mirasın korunması konusunda önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda Ulu Cami Mahallesi’nde bulunan tarihi Demirciler Arastasında restorasyon projesinde değişiklik yapıyoruz. Ocak ayında gerçekleştirilecek olan Kütahya Kültür Varlıkları Koruma Kurulu toplantısında proje ile ilgili nihai karar verilecek. Sokak sağlıklaştırması ve cephe iyileştirmesi çalışmalarıyla buradaki dükkanlar daha işlevsel hale getirilecek. İlçemize ekonomisine önemli bir kazanım sağlanacağı gibi tarihi yapının da korunmasına yönelik bir çalışma olacak. Ulu Cami etrafını ve Demirciler Arastası’nı ilk günkü halinden daha güzel bir çarşıya dönüştüreceğiz. İşyerlerimize ve Tavşanlımıza değer katacağız” dedi.

BELEDİYE SPOR KULÜBÜ
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, son dönemde gençlere yönelik hayata geçirilen projeler hakkında da bilgiler vererek bu yönde bir atılım gerçekleştirdiklerini vurguladı.
Başkan Güler, “Öncelikle Belediye Meclisi’nde Gençlik ve Spor Komisyonu kurarak çalışmalarımızı hızlandırdık. Belediye’miz bünyesinde futbol haricinde tiyatro, basketbol, voleybol, güreş, karate, halk oyunları, müzik ve masa tenisi gibi çeşitli branşlarda gençlerimize hizmet vermek için kulübümüzü oluşturduk. Eski Dedebali öğrenci yurdunu yenileyerek kulübümüzün hizmet binası haline dönüştürdük. Öğrencilerimiz girdiği ulusal yarışmalarda ilçemize derece ve madalyalar ile dönüyor. Ayrıca ilçemizden yarışmalara katılan öğrencilere de Belediye olarak her türlü desteği ve imkanı sağladık.
Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanmış olduğumuz protokol çerçevesince pilot okullar seçilecek ve çeşitli yaş gruplarından olmak üzere büyük bir ekip kurulacak. Bu gençlerimize başta kendi ilçemizin Halk Oyunları olmak üzere modern ve klasik danslar ile birleştirip Anadolu Ateşi’nden örnek aldığımız bir dans grubu oluşturmayı hedefliyoruz. Bunun için çalışmalarımıza başladık ve yoğun bir şekilde devam ediyoruz” dedi.

“600 GENCİ ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN TAM BANA GÖRE FESTİVALİ’NE GÖTÜRDÜK”
Tavşanlı’dan yaklaşık 600 genci Ankara’da gerçekleştirilen Tam Bana Göre Festivali’ne götürdüklerini dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Güler, “AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nca Ankara’daki Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı yapılan Tam Bana Göre Festivali’ndeki yerimizi aldık. Çini-seramik işlemeden takı tasarımına, karakalem çalışmalarından ebru sanatına, yağlı boya resimden okçuluğa kadar çok sayıda workshop uygulamasının yapıldığı Belediyemizin standı yoğun ilgi gördü. Ayrıca Tavşanlı Belediyesi Halk Oyunları Ekibi festival alanında gösteri yaptı, Tavşanlı Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu da katılımcılara konser sundu” dedi.

“TAVŞANLI BELEDİYESİ ÖDÜL ALDI”
Yıl boyunca gençlere yönelik gerçekleştirdiği faaliyetlerle öne çıkan ve bu yönde birçok projeyi hayata geçiren Tavşanlı Belediyesi; AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı proje yarışmasında ödüle layık görüldü. Belediye Başkanı Mustafa Güler, uygulamaya koyduğu gençlik projeleri dolayısıyla Ankara Millet Bahçesi’nde düzenlenen törende ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir