Direniş Çadırı’ndan Çağrı: İsrail’e Vanaları Kapatın

183

Kütahya’da Filistin’de destek olmak amacıyla düzenlenen eylemde İsrail’e doğalgaz ve petrol ileten vanaların kapatılması çağrısı yapıldı.

Direniş Çadırı adına Zafer Meydanı’nda açıklama yapan Bahattin Kayar, Türkiye’nin İsrail ile ticari ilişkilerini resmen bitirdiğini, ancak İsrail’e petrol ve doğalgaz aktarımının Türkiye üzerinden sağlandığını belirtti.
Türkiye’nin İsrail’e giden doğalgaz ve petrole aracılık etmemesi gerektiğini savunan Kayar, şunları kaydetti: “Katliama, işgale, soykırıma işbirlikçi olmayın. Derhal İsrail’e petrol sevkiyatına son verin. Siyonist katliam makinesinin yakıt tedarikçisi olmaktan vazgeçin. Çocukları, kadınları, masum insanları acımasızca katleden bu çılgın saldırganlığa enerji sağlamayı bırakın. İsrail’le serbest ticaret anlaşmasını bitirin. İşgal rejimiyle tüm diplomatik ilişkilerinizi kalıcı olarak kesin. İşgalci rejime istihbarat sağlayan Kürecik Radar Üssü’nü kapatın. İncirlik’teki ABD askerlerini ülkelerine geri gönderin. Bizler, Türkiye’nin her yerinde yaşayan onurlu, vicdanlı insanlar, bu taleplerimizin takipçisi olmayı sürdüreceğiz. İşgale, katliama, sömürü ve soykırıma karşı Filistin halkıyla dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz.”
Türkiye menşeili şirketler İsrail’de faaliyetlerini sürdürdüklerini, bu şirketlere de yaptırım yapılması gerektiğini de kaydeden Kayar, “Türkiye derhal, İsrail’e yatırım yapan yerli şirketleri caydırıcı yaptırımlara tabi tutmalıdır. Yaptırımlar aracılığıyla Türkiye’de kurulmuş olan, Türkiye’deki işçilerin emekleriyle hayat bulan, bu ülkenin kanunlarına tabi olan herhangi bir şirketin İsrail’de yatırım yapması imkansızlaştırılmalıdır. Çünkü bu Siyonistlerin anlayacağı tek dil yaptırımın ve zorun dilidir. O zaman acilen onlarla bu dilden konuşulmalıdır.” ifadelerini kullandı.
Eylemde Anadolu Gençlik Derneği Kütahya Şube Başkanı Mustafa Özkan da bir açıklama yaparak, İsrail’in kınanmasından ziyade filli eyleme geçilmesi gerektiğini savundu.
ONUR ACUR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir