17 bin büyükbaş 69 bin küçükbaş Kurban Edilecek

392

Kütahya’da bu yıl 17 bin 568 büyükbaş, 69 bin 709 küçükbaşın kurbanlık olarak kesilebileceği bildirildi. Kütahya’da her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramına günler kala kurbanlık satışının yapılacağı canlı hayvan pazarı açıldı.

1500 BÜYÜKBAŞ 10 BİN KÜÇÜKBAŞIN SATIŞI YAPILACAK
Kütahya-Tavşanlı Çevre Yolu yakınında kurulan pazarın açılışında konuşan Belediye Başkan Eyüp Kahveci, pazardaki 481 padokta kurbanlık satışının yapılacağını söyledi.
Belediye olarak, kurumlarla işbirliği yaparak mevcut canlı hayvan pazarını kurbanlık satışları için hazırlandıklarını belirten Kahveci, şöyle devam etti: “Pazarımızdaki 481 padok üreticilerimize teslim edilmiştir. Burası, 1500 büyükbaş ve 10 bin küçükbaşın satışının yapılabileceği bir kapasiteye sahiptir. Kurban satış pazarımız bayramın ikinci gününe kadar açık kalarak vatandaşlarımıza hizmet verecek. Kütahya’mızda hijyenik koşullarda 11 kurbanlık kesim yerimiz belirlendi. Halkımızın kurbanlıklarını belirlenen alanlarda usulüne uygun bir şekilde kesmeleri oldukça önem arz etmektedir.”


KURBANLIK SAYISI GEÇEN YILA GÖRE ARTTI
Kütahya’daki kurbanlık hayvan sayısına ilişkin bilgiler veren İl Tarım ve Orman Müdürü Emre Yeniay da, şunları kaydetti: 2023 yılında Kütahya’da 15 bin 232 63 bin 660 küçükbaş kurbanlık olarak kesilmişti. Bu yıl ise 17 bin 568 büyükbaş, 69 bin 709 küçükbaş hayvanımız kurbanlık olarak kesilebilecek. Kütahya’da merkez ve bütün ilçelerimizde kurbanlık satışının yapılabileceği pazaryerleri kuruldu. Bu pazaryerlerinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün veteriner hekimleri denetimler yapacaktır. Kütahya’da 188 kesim yerinde hijyen standartlarına uygun bir şekilde kurbanlıklarımız kesilebilecek. İl ve İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından kurban bayramı öncesi ve süresince il ve ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde 50 nöbetçi veteriner hekim hizmet verecektir.”
Kurbanlıkların belirlenen alanlarda ehil kişilerce usulüne uygun olarak kesilmesinin uygun olacağını sözlerine ekledi.
İl Müftü Vekili Bahtiyar Kargıoğlu, konuşmaların ardından dua edildi. Protokol üyeleri, açılışı yapılan pazarı gezerken pazarda henüz yeteri kadar kurbanlığın getirilmemiş olması ise dikkat çekti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir