MESLEK LiSELERi UMUT VERiCi

125

Kütahya’da, mesleki eğitime dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Meslek Liseleri Tanıtım Fuarını ziyaret eden Vali Musa Işın, Kütahya’da meslek liselerinin toplam liseler içindeki payının, yüzde 43 oranında olduğunu, bu oranın sanayi için umut verdiğini belirtti.

PROTOKOL LİSELİLERİN ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ
Kütahya’da, her yıl düzenlenen Meslek Liseleri Tanıtım Fuarı, bu yıl da Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirildi.
Fuarın açılışını beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte yapan Vali Musa Işın, fuarı ziyaret ederek stantları gezdi, projeler hakkında öğrencilerden bilgiler aldı.
Işın, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, sanayi şehri olan Kütahya için Meslek Liselerinin çok değerli olduğunu söyledi.


MESLEK LİSELERİ ORANI YÜZDE 43
Öğrencilerin yaptıkları çalışmaların her birinin birbirinden başarılı ve kıymetli çalışmalar olduğunu kaydeden ve meslek liselerinin Kütahya’da oldukça iyi bir durumda olduğunu belirten Işın, şöyle konuştu: “Bu yıl Kütahya’mızda meslek liselerinin sene sonu sergisini hep birlikte izledik, gezdik. Meslek liselerimiz bizim için çok değerlidir, çok kıymetlidir. Bizim Kütahya’mızda meslek liselerinin toplam liseler içerisindeki payı imam hatipler hariç, yüzde 43’dür. Geçen yıl 2 bine yakın öğrencimiz meslek liselerinden mezun oldular. Buda bizim için çok önemli bir rakamdır.”


NİTELİKLİ MEZUNLAR İSTİHDAM EDİLİYOR
Kütahya’nın aynı zamanda bir sanayi şehri olduğunu ve sanayide işgücüne ihtiyacın devam ettiğini de kaydeden Işın, şöyle devam etti: “Bizim ilimiz bir sanayi şehri aynı zamanda kalifiyeli elemana, yetenekli, nitelikli, işgücüne ihtiyaçları var. Dolayısıyla bu rakam önemlidir. Kıymetlidir. Yani yüzde 43 bir payın meslek liselerine ait olması sanayimiz açısından, iş gücümüz açısından, istihdam açısından umut vericidir. İnşallah meslek liselerimizden mezun olan çocuklarımız bizim istediğimiz nitelikte ve nicelikte olup sanayi sektöründe inşallah istihdam edileceklerdir.”


BAŞARILI VE KIYMETLİ ÇALIŞMALAR
Öğrencilerin çalışmalarını da değerlendiren Işın, sözlerini şöyle tamamladı: “Hepsi birbirinden başarılı ve kıymetli, müthiş çalışmalar ben hem öğretmenlerimizi hem okul yönetimlerini hem milli eğitim müdürlüğümüzü hem öğrencilerimizi tebrik ediyorum. İnşallah bu genç nesiller, genç dimağlar ülkemizin geleceğine matuf olarak çok daha güzel icatlar, çok daha güzel buluşlar yapacaktır. Milletimiz, çocuklarımız inşallah gelecekte her alanda söz sahibi olacaklardır. Ülkemizde her alanda söz sahibi olacak inşallah çocuklarımızı tebrik ediyoruz. İnşallah daha güzel başarılara imza atacaklardır.”
Dün akşam saatlerine kadar devam eden fuarı binlerce öğrenci ziyaret etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir