KSBÜ kampüsü büyümeye devam ediyor

123

Germiyan Kampüsü’ndeki büyümesine devam den Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin (KSBÜ) Spor Merkezi açılışı törenle yapılırken Rektör Prof. Dr. Ahmet Tekin, 2024’ün sonuna kadar kampüse 100 milyon lira civarında yatırım yapılacağını bildirdi.

KSBÜ Rektör Prof. Dr. Ahmet Tekin, programın açılışında yaptığı konuşmasında, KSBÜ’nün 6. yılını tamamladığını söyledi.
Üniversitede nitelikli eğitim ve sağlık kuruluşlarında da Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, iş birliğiyle nitelikli sağlık hizmeti sunmaya çalıştıklarını belirten Tekin, spor tesisleri hakkında da bilgilendirme yaparak, buranın hem öğrenciler hem vatandaşların faydalanabileceği bir yer olduğunu ifade etti.
Rektör Tekin, 2024’ün sonuna kadar kampüse 100 milyon lira civarında yatırım yapılacağını ve bu yatırımlarla öğrencilerin en nitelikli şekilde eğitim almalarının ve yetiştiklerinde Türkiye’nin birçok noktasında en güzel sağlık hizmetini sunmalarının amaçlandığını belirtti.
Vali Musa Işın ise konuşmasında halı sahanın ve spor merkezlerinin öğrencilerin kullanımına sunulmasından duyduğu memnuniyeti belirterek hayırlı olması temennisinde bulundu. Halı saha ve spor merkezlerinin önemine değinen Vali Işın, “Öğrencilerimizin sadece zamanlarını eğitimle geçirmenin ötesinde, sağlıklı bir ortamda spor yaparak hayatlarını sürdürebilmelerini arzu ediyoruz. İlimizde bu manada güzel sosyal tesisler var. Kampüs içerisinde öğrencilerimizin bu tesislerden faydalanacak olması sevindirici. Üniversitelerimizin ikisi de çok namütenahi mahiyete sahip olan üniversitelerimizdir. Akademisyenlerimiz büyük bir fedakarlıkla bu eğitim faaliyetlerini sürdürmektedirler. Her iki üniversitemiz de kendi sahasında önemli bir fonksiyona sahip ve artık marka müesseseler olmuş vaziyetteler. Bu vesileyle ben her iki rektörümüze de akademisyenlerimize de teşekkür ediyorum, kendilerini tebrik ediyorum” dedi.
Sağlık Bilimleri Üniversitesinde geçen yıl temel atılan binanın fiziki gerçekleşmesinin yüzde 25’e ulaştığını, tıp fakültesi ve diş sağlığının da kampüse taşınmasıyla birlikte kampüsün işlevini tamamlayacağını kaydeden Işın, 60 binin üzerinde öğrencinin olmasına rağmen bugüne kadar herhangi olumsuz bir şey yaşanmadığını, bu durumun da akademisyenlerin, üniversite yönetimlerinin başarılı gayretleri neticesinde elde edilmiş bir sonuç olduğunu aktardı.
Kütahya’ya 2024 yılı içerisinde yapılan yatırımlar hakkında da bilgiler veren Işın, Kütahya’ya büyük bir stadyum kazandırılması için de çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Kütahya’mızda inşallah sayın vekillerimizin de dahliyle, büyük bir stadyumun inşallah yakın bir zamanda temeli atılacak. Dolayısıyla Kütahya’ya aynı zamanda statların yanında büyük bir stadyum da kazandırmış olacağız” dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri Sağlık Bilimleri Fakültesinde, Yüzüncü Yıl Tarih Kültür Sanat ve Fotoğraf Derneği işbirliği ile düzenlenen Ressam Nazende Yücel’in “Ata’mın Sözleri Fırçamın İzleri” resim sergisinin açılışını yaptı ve eserleri inceledi.
Vali Musa Işın, Ressam Nazende Yücel’e, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin de serginin açılmasında emekleri olan Yüzüncü Yıl Tarih Kültür Sanat ve Fotoğraf Derneği Başkanı Yaşar Saygılı’ya teşekkür belgesi takdim etti.
Törene AK Parti Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir, Belediye Başkanımız Eyüp Kahveci, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Kırbaç, diğer protokol üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. ONUR ACUR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir