Yakupoğlu Müzesinde Özbek sergisi

246

Kütahya Dumlupınar üniversitesi tarafından düzenlenen Özbekistan’dan Bahar Nefesi Çalıştayı kapsamında Kütahyalı dünyaca ünlü ressam Ahmet Yakupoğlu Müzesi’nde Özbek sanatçıların eserleri sergilendi.

DPÜ ev sahipliğinde Ressam Ahmet Yakupoğlu Müzesi’nde düzenlenen Özbekistan’dan Bahar Nefesi Çalıştayı, her iki ülkenin milli marşlarının okunması ile başladı.
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Kütahya’da çok değerli bir ressamın, suyun, çiçeklerinin, lalenin, gülün ressamı Ahmet Yakupoğlu’nun müzesinde anlamlı bir etkinliği gerçekleştiriyor olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Türk ve Özbek milli marşlarının okunmasıyla başlayan çalıştayın açılış programında yaptığı konuşmada, Türklerin dilde, fikirde, sanatta, kültürde birlik olması gerektiğini belirten Kızıltoprak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kütahya’mızda çok değerli bir ressamın, suyun, çiçeklerinin, lalenin, gülün ressamı Ahmet Yakupoğlu’nun vakıf binasında bu önemli faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Bizi birleştirecek, bizi dost edecek, baktıkça insanlık tarihindeki hikayemizi hatırlatacak ve bundan sonra bir olmak, iri olmak ve diri olmak için neler yapmamız gerektiğini bize ilham edecek çok müstesna eserler bugün burada sergileniyor. Bundan sonra her yıl en az bir defa bu kültür sanat faaliyetlerini büyük bir gayretle ve heyecanla yapacağımızı, bu çalışmaları devam ettireceğimizi de ifade etmek istiyorum.”
Çalıştayın, Özbekistan Sanat Akademisi ve Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı tarafından da desteklendiğini kaydeden Kızıltoprak, onlara da teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
Çalıştaya konuşmacı olarak katılan Özbekistanlı ressam Ressam Hudaybergananov Türkiye’de ve kültür ve sanat şehri Kütahya’da olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Özbekistan Sanat Akamdemisi hakkında bilgiler veren Hudaybergananov, “Enstitümüzde dünya çapında ressamlar yetişmiştir. Günümüzde de öğrencilerimize de bu bilgi ve birikimi aktarmaya devam ediyoruz. Enstitümüzde var olan 40 bölümde gençlerimize özel bir ayrıcalık vardır. Enstitümüz ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesi arasında işbirliğinin de devam etmesini diliyoruz.” dedi.
Özbekistanlı ressam Jasvant Annazarov ise, Kütahyalı sanatçıları da Özbekistan’da ağırlamak, birlikte sergiler düzenlemek istediklerini söyledi.
Konuşmaların ardından Türkiye’de öğrenim gören Özbekistanlı bir öğrenci tarafından Özbekistan’ın yöresel dans gösterisini sundu, Özbekistanlı sanatçıların yaptığı eserlerin yer aldığı resim ve Özbekistan desenlerinin kıyafet ve kumaşlara işlendiği serginin açılışı yapıldı.
25 Nisan’a kadar devam edecek çalıştayda hazırlanacak eserler, Maltepe Mahallesi’ndeki ressam Ahmet Yakupoğlu müzesinde sergileneceği öğrenildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir