“TÜM VARLIKLARIYLA ZENGİN BİR BELEDİYE DEVRETTİK”

300

Kütahya’nın önceki dönem Belediye Başkanı Alim Işık, seçim değerlendirmesi, açıklanan belediye borçları ve seçim sonuçlarına yapılan itirazlarla ilgili açıklamalarda bulunarak seçim sonuçlarında haksızlığa uğradıklarını, belediye borçlarının bahane edilmeyerek Kütahya’ya hizmet edilmesi gerektiğini bildirdi.

Seçim sonuçlarına ilişkin konuşan Işık, “Oldukça başarılı bir seçim süreci geçirdik. Tek üzüntümüz aldığımız 6 ilçe ve 5 belde belediyesine karşın merkez belediyemizi yine maalesef 2014 yılında yaşadığımız sandık operasyonuna benzer bir operasyonla kaybetmiş olmamızdır.” dedi.


“BORÇ DA ÖDEYECEKSİNİZ, MİLLETİMİZE VERDİĞİNİZ TAAHHÜTLERİNİZİ DE YERİNE GETİRECEKSİNİZ”
Belediye Başkanlığı döneminde oldukça şeffaf bir yönetim anlayışı benimseyerek her şeyin kayıt altına alındığı bir dönemi yaşadıklarını, kendi döneminde Kütahya’ya önemli projeler kazandırdıklarını dile getiren Işık, şunları söyledi: “Seçim öncesinde 9 Martta kamuoyuna açık bir şekilde düzenlediğimiz proje tanıtım toplantımızda belediyemizin gelir ve giderlerine ilişkin açıklama yapmıştık. Ancak seçim sonrasında maalesef bazı algı operasyonlarıyla Kütahya Belediyesinin çok borçlu olduğu ve iş yapmamış gibi gösterme çabaları bulunmakta. Bugün ekonomik olarak oldukça iyi bir seviyeye getirdiğimiz belediyeyi, “1-7 milyar borçla devraldık, biz hiçbir şey yapamayacağız, biz yapmazsak kusura bakmayın” dercesine beceriksizliklerini ortaya koyan yönetimi buradan uyarıyorum. Yaklaşık 12 milyar lira mal varlığıyla devrettiğimiz belediyemizin kaynaklarının çarçur edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Başta şahsım olmak üzere, belediye meclis üyelerimiz, il ve ilçe yöneticilerimizle bunun takipçisi olacağız. Borç da ödeyeceksiniz, milletimize verdiğiniz taahhütlerinizi de yerine getireceksiniz.”

“KİMSENİN BORCU BAHANE ETMEYE HAKKI YOKTUR, KÜTAHYA HİZMET BEKLEMEKTEDİR”
Kütahya Belediyesin mal varlığıyla oldukça varlıklı bir belediye olduğunu ve çalışanların işten çıkarılması gibi ifadelerin karşılığının olmadığını da kaydeden Işık, şöyle devam etti: “Kütahya Belediyesinin şirket personelleri dahil toplam personel giderleri, ilgili kanunla belirtilen “Belediye gelirlerinin yüzde 40’ını geçemez” denilmesine rağmen biz yüzde 22,40 ile kapatmışız. “Fazla personel varmış, personel çıkaracağız” gibi sözlerin hiçbir karşılığı olmadığı gibi Kütahya’nın evlatlarının ekmeğiyle kimsenin hakkı ve haddi olmadığını buradan bir kez daha belirtmek isterim. Tamamen her şeyi ile zapturapt altına alınmış mali yönetimle ve e ihale, e imar uygulamalını ilk kez uygulamaya almış bir belediye yönetimini devrettiğimiz bir belediyeyi kimse aciz duruma düşüremez. Tüm iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesinde ilgili kanun, yönetmelik ve genelgelere uyulduğu, herhangi bir usulsüzlüğün tespit edilmediği denetim raporlarında mevcut. Şimdi tüm bu veriler ortadayken Kütahya’da algı peşinde koşanları bir kez daha uyarıyorum. Görev süremiz boyunca toplam 1 milyon 445 bin 916,36 metrekarelik taşınmazı Kütahya’mıza kazandırdık. Bununla gayri menkul zengini bir belediye devrettiğimizi belirtmek isterim. 5 yıllık süreç içerisinde 517 bin 743 metrekareyi de satmışız. Yani sattığımız aldığımızın 3’te biri kadar. Bununla da belediyemizin borçlarını ödedik. Dolayısıyla tüm varlıklarıyla yaklaşık 12 milyar liralık bir belediye devrettik. Bunun 10’da birini düştüğümüzde geriye kalan 10’a 9’u Kütahya’yı ihya edecek miktardır. Özellikle geliri ve mal varlıklarıyla kıyaslandığında söz konusu borç son derece düşük ve çevrilebilir borç stoklarıdır. Bunları bahane etmeye kimsenin hakkı yoktur. Kütahya hizmet beklemektedir.”


“İTİRAZA RET KARARI HUKUKA YAKIŞMADI”
Seçim süreci ve seçim sonrası ile ilgili de konuşan Işık, seçim sürecinde, sayımlarda ve geçersiz oylarda şaibelerin olduğunu, yeniden sayım itirazlarının reddedildiğini, itirazlarını yaptıkları Yüksek Seçim Kurulunun da diğer illere verilen ret kararıyla, toptancı bir zihniyet anlayışıyla hareket edildiğini savunan Işık, “Kütahya’nın hakkı en yüksek kurul tarafından yenmiştir. Hukuka yakışmamıştır, hukukun üstünlüğüne ve tarafsızlığına gölge düşmüştür. Tabi ki orası en üst mercidir. Tabi ki Yüksek Seçim Kurulunun kararı kesin olduğu için inşallah şehrimizin hayrına olacak şekilde yorumlamak istiyoruz. Şahıslar hiçbir hükmü yoktur ama şehrin kaderi, şehrimizde oy kullananların oyunun kullandığı partiye işlenmiş olması önemliydi. Ama maalesef A partisinde B’ye, B’den C’ye geçen oylar veya yok olan oylar gerçeği hiçbir zaman unutulmayacaktır.” diye konuştu.


IŞIK UMRE ZİYARETİ İÇİN HELALLİK İSTEDİ
Devir-teslimde yaşanılan sürecin kamuoyuna doğru aktarılmadığını, CHP İl Başkanı ve Belediye Başkanının konuyu çarpıttıklarını savunan, bununla ilgili telefon kayıtlarının kendisinde mevcut olduğunu da belirten Işık, seçim sürecinde destek olan herkese teşekkür etti.
Işık, bugün umreye gideceğini de dile getiren Işık, Yarın (bugün) nasip olursa bir umre ziyaretimiz olacaktır. Hepiniz hakkınızı helal ediniz. Temizlenme, arınma yeri olan mekana, peygamber efendimizin davetiyle nasip oldu, umrenin son kafilesine yetiştik. Bir hafta sona yeniden görüşmek ümidiyle. Makamlar gelip geçici, makamlarda kalanlarda gelip geçici. Ama şehrimiz var olmaya devam edecek. Ben Kütahya’nın öz evladıyım, evim burada, evlatlarım Ankara’da burada yaşamaya, Ankara’ya evlatlarımızın yanına gidip gelmeye de devam edeceğiz.” İfadeleriyle sözlerini sona erdirdi.
Alim Işık’ın basın toplantısına MHP İl Başkanı Selçuk Alıç, şehir dışında olduğu için katılamazken MHM Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy ve Ülkü Ocakları Başkanı İlker Bükni ile çok sayıda partili de katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir