Filistin şehitlerine gıyabi namaz

127

Kütahya’da, İsrail saldırılılarında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kütahya’da, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi.
Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu öncülüğünde Ulu Cami’de düzenlenen programda, Cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılınarak şehitler için dua edildi.
Platform Başkanı Ülfet Balon, namazın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Gazze’nin, direnişiyle tüm dünyaya ders verdiğini, İsrail saldırıları altındaki Filistinlilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.
“Dualarımız ısrarlı bir şekilde devam edecek. Yardımlarımız, boykotumuz kesintisiz sürecek” diyen Balon, şunları kaydetti: “Ne Gazze’de, ne başka coğrafyalarda tüm zulümlerin kökü kazınıp, tüm zalimlerden hesap sorulana kadar durmayacağız. Yeryüzünde direnişin ve umudun adı olan Gazze, zaferin de adı olacak inşallah. İsrail’e İhracat Kısıtlamasını olumlu, buluyoruz. Özellikle altını kalın çizgilerle çizerek şu hususu belirtmek istiyoruz. Çifte vatandaş olup İsrail vatandaşı olarak 7 Ekimden sonra İsrail’e destek vermek üzere oraya giden kişilerin tespit edilerek vatandaşlıktan çıkarılmalarını talep ediyoruz. Siyonizmin en büyük can damarı olan ekonomik gücünü baltalayacak boykotu bir silah olarak kullanmaya devam edeceğiz.”
Saldırılarda 3 oğlu ve 3 torununu şehit veren Hamas liderini metaneti için tebrik ettiklerini de kaydeden Balon, sözlerini şöyle tamamladı: “Ramazan bayramının birinci gününde 3 oğlu ve 3 torunu şehit edilen Hamas lideri İsmail Heniye’yi tebrik ediyoruz. Ailesinden altmış kişiyi bu savaşta şehit veren bir liderliğin bozulmayan metaneti karşısında tüm azgın güçlerin diz çökeceğine inanıyoruz. Ramazan Bayramı vesilesiyle, Siyonist savaş makinesi karşısında gösterdikleri direnç, fedakârlık ve efsanevi kararlılıklarından dolayı kardeşlerimizi kutluyor, Aksa Tufan’ı savaşında ve Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu yolunda şehid edilen kardeşlerimize rahmet. Yüce Allah’tan yaralılara ve hastalara acil şifalar, Siyonist düşmanın hapishanelerindeki tutuklu ve mahkûmlara özgürlük; dünyanın tüm ribat noktalarında islam ümmetinin onurunu koruyan mücahitlerimize, Allah’ın izni ve kudretiyle yakın bir zamanda apaçık bir zafer nasip etmesini niyaz ediyoruz.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir