DEVLET-MİLLET BAYRAMLAŞTI

142

Kütahya’da, Ramazan ayının sona ermesiyle güzel bir bayram birlikteliği yaşandı. Arife günü başlayan bayram mesaisi bayram boyunca devam etti, aileler, akrabaların bayramlaşmasının yanı sıra protokol de vatandaşlarla bayramlaştı.

ŞEHİTLİKLERDE DUALAR EDİLDİ
Ramazan Bayramı nedeniyle arife günü şehit yakınları ve protokol, Hava ve Polis Şehitliklerini ziyaret ederek burada dua etti.
Şehit yakınlarını yalnız bırakmayan Vali Musa Işın ve diğer protokol üyeleri, Hava Şehitliği, Polis Şehitliği ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mezarlığını ziyaret ederek şehitlerin kabri başında dua etti, karanfil bıraktı.
Şehitliklerde düzenlenen programda, Kur’an-ı Kerim okunarak tüm şehitler için dua edildi.
Yakınlarının kabri başında dua eden şehit aileleriyle bayramlaşan protokol üyeleri, başsağlığı temennisinde bulunarak acılarını paylaştığını ifade etti.
Şehitlik ziyaretlerine Vali Işın’ın yanı sıra AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, STK Temsilcileri, askeri erkan ve bazı daire müdürleri eşlik etti.


ULU CAMİDE GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA
Bayram günü bayram namazının Ulu Cami’de kılınmasının ardından geleneksel bayramlaşma gerçekleştirildi.
Protokol üyeleri buradaki Ramazan Bayramı programında bayram coşkusunu halkla birlikte yaşadı.
Vali Işın, bayramlaşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamadı, şunları kaydetti: “Bütün Kütahyalı hemşehrilerimizin, kardeşlerimizin bayramını tebrik ediyoruz. Allah bayramlarını mübarek etsin. Her günleri bayram tadında geçsin. İnşallah sevdikleriyle, aileleriyle, dostlarıyla, arkadaşlarıyla güzel bir bayram geçirirler. Huzur içerisinde ilimizin hayatiyetini devam ettirmesi için biz bütün tedbirleri almaya devam edeceğiz. İlimizin huzurunun korunması, esenliğinin sağlanması, kalkınması için, var gücümüzle, bütün arkadaşlarımıza çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah halkımıza layık olmaya gayret edeceğiz. Ben bu vesileyle bütün halkımızın, bayramını tebrik ediyorum. Allah nice bayramlar nasip etsin inşallah.”
AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci de Kütahyalıların bayramını tebrik etti.


YALNIZ BIRAKMADILAR
Vali Musa Işın ve eşi Tuba Işın ile diğer protokol üyeleri, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek huzurevi sakinleri ve Çocuk Evleri Sitesinde kalan çocuklarla bayramlaştı.
Yaşlılar ve çocuklarla uzun süre sohbet eden protokol üyeleri, bayramlarını tebrik etti.
Yaşlıları ve çocukları emanet olarak gördüğünü ve her zaman yanlarında olduğunu ifade eden Vali Işın, “Ne zaman bir ihtiyacınız olursa devletimiz, biz, sizin yanınızdayız. Sizi asla yalnız bırakmayacağız; bizler sizin evlatlarınızız. Cenab-ı Hak sizi her daim korusun, sağlık ve huzur içinde bir ömür nasip etsin inşallah. Hepinizin bayramını kutlar, ellerinizi saygıyla öper, çocuklarımızın gözlerinden öperim. Nice bayramlarınız olsun inşallah” diye konuştu.
Huzurevi ziyaretine katılan AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı ve Belediye Başkanı Eyüp Kahveci de, büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperek bayramlarını kutladı. Kahveci, bayramın Kütahya’ya, Türkiye’ye ve dünyaya bolluk, bereket, huzur ve sağlık getirmesini diledi.


EMNİYET VE JANDARMA PERSONELİ İLE BAYRAMLAŞMA
Protokol üyelerinin bir sonraki durağı Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığı oldu.
Vali Musa Işın öncülüğünde protokol üyeleri, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 179’uncu yıl dönümü ve Polis Haftası sebebiyle Şehit Mehmet Kartal Polis Merkez Amirliğini ziyaret etti.
Ziyarette İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı ve teşkilat mensuplarıyla bir araya gelen protokol üyeleri, Polis Haftası ve Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.
Burada konuşan Vali Işın teşkilat mensuplarının özverili çalışmalarına dikkat çekerek “Yanlış işe tevessül etmeden, görevinizi layıkıyla yaptığınız için teşekkür ederim. Bugüne kadar hiçbir polisimizle ilgili bana olumsuz bir şey gelmedi. Polislerimiz, suça ortak olmuyor, suçu önlüyor ve çözüyor. Ne pahasına olursa olsun doğruyu savunmak doğrunun yanında yer almak bizim olmazsa olmazlarımızdan bir tanesidir. Bütün kardeşlerimiz müsterih olsunlar ki hukuka uygun, demokratik usullere tabi olarak bizim mevzuatımızın verdiği sınırlar çerçevesinde görevini yapan herkesin yanındayız. Onların mağdur olmasına, sıkıntıya girmesine asla izin vermeyiz. Hiçbir zaman sizi yalnız bırakmam” ifadelerini kullandı.


“HER ZAMAN TEŞKİLATIMIZIN YANINDAYIZ”
Teşkilat mensuplarının maddi ve manevi olarak her zaman yanlarında olduğunu ifade eden Işın, sözlerini şöyle tamamladı: “Arkadaşlarımızın maddi ve manevi sıkıntılarından haberimiz olsun. Devletimiz güçlüdür, hiçbir kardeşimiz sıkıntı yaşamasın, biz her zaman onlarla birlikteyiz. Jandarma ve polisimiz sayesinde canımızı, malımızı, namusumuzu, vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı koruyoruz. Bize düşen şey her zaman teşkilatımızın yanında yer almaktır. Hem bayramınızı tebrik ediyor hem de Polis Günü’nüzü kutluyorum.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir