Kadın muhtar hizmetlere devam etmek için yeniden kolları sıvadı

265

Kütahya’nın kadim mahallelerinden olan Müderris Mahallesinin çalışkan muhtarı İnci Nur Duman, mahallesine yaptığı hizmetlere devam edebilmek için yeniden kolları sıvadı.

Mahallesinde 2 dönemdir görev yapan Duman, yaptığı başarılı çalışmalarla mahalle sakinleri kadar çevreden de büyük takdir görüyor.
2014 yılında mahalle sakinlerinin talepleri ile muhtar adayı olduğunu ve büyük bir oy oranı ve teveccühle muhtar olarak seçildiğini belirten 3 çocuk 4 torun sahibi olan Duman, seçildikten sonra mahallesinin çok fazla bilinmediğini ve işe mahallesini tanıtmakla başladığını söyledi.
Mahallesinin küçük ancak güzide bir mahalle olduğunu dile getiren Duman, şöyle konuştu: “Mahallemde muhtarlık öncesinde de insanların işlerine koşturmaya, insanlara faydalı olabilmek için çalışan biriydim. Mahallelimiz bunu bildiği için muhtar adayı olmamı ve hizmetlerime muhtar olarak devam etmemi istedi. Böylelikle muhtar oldum ve mahalleme hizmet ediyorum. Mahallem oldukça küçük bir mahalle, zaman zaman “Keşke daha büyük bir mahallemiz olsa da daha fazla çalışabilsem” diye yakınıyorum. Görev süremizde mahallemize Sağlık Ocağı, Sosyo-Kültür Evi kazandırdık. Camimize elimizden geldiğince destek olduk. Camimizin çok eksiklikleri vardı, fazla cemaatimiz olmadığı için gelir ve destek de çok azdı. Camimizin ısıtma sistemi, imam odası, şadırvanı, diğer inşaat malzemeleri gibi birçok işini kurum ve kuruluşlar ile hayırseverlerimizle olan irtibatlarımızla çözüme kavuşturduk.”
Mahalledeki park, cadde ve sokakların yenilenmesi, düzenlenmesi ile ilgili de birçok çalışma yaptıklarını aktaran Duman, şöyle devam etti: “Mahallemizde biri büyük diğeri biraz daha küçük olan 2 parkımız mevcut. Bu parkların yenilenmesi, ışıklandırılması, kamera sistemi gibi çalışmalarının yapılmasını sağladım. Yine, mahallemizin birçok cadde ve sokağı kilit taşı ile döşeli vaziyetteydi. İnsanlarımız özellikle kış aylarında yürürken büyük sıkıntı yaşıyorlardı. Yollarımızın asfaltlanmasını sağladık. Mahallemiz, genellikle orta ve dar gelirli insanlarımızın yaşadığı bir yer. Buradaki ihtiyaç sahibi komşularımızın ilgili yerlerden gerekli yardımları alabilmesi için yoğun bir şekilde çalıştım ve bu işi de hakkıyla yerine getirdiğimi düşünüyorum. Yine mahallemizde hayatlarında hiç sinemaya gitmeyen anne ve çocukları için sinema etkinliği düzenledik ve onları sinemaya götürdük. Çeşitli hediyelerle onları sevindirdik. İmkanı olmadığı için kuaföre gidemeyen mahalle sakini kadınlarımızın düzenli olarak kuaför hizmeti almalarına vesile olduk.”
Mahallesinde gözle görülür birçok hizmetlerin yanı sıra manevi olarak da çalışmaya gayret ettiğini de kaydeden, mahalle kavramını dolu dolu yaşatmak, komşuluk ilişkilerini pekiştirmek, ev ziyaretleri yaparak insanların hal ve hatırlarını sormak ve her zaman mahallelinin yanında olduğunu göstermek adına da çalıştığını belirten Duman, yeni döneme ilişkin ise şunları kaydetti: “Bilindiği gibi yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Ben mahalleme yaptığım hizmetlerime yenilerini eklemek için yine komşularımızın teveccühleri ile aday oldum. Allah nasip eder ve yeniden seçilirsem layıkıyla yaptığımı düşündüğüm hizmetlerimi sürdüreceğim. Mahallemiz artık Kütahya’da daha çok bilinen bir mahalle oldu. Cadde ve sokaklarımız eskiye oranla daha temiz ve bakımlı. Mahallemizin en büyük sorunlarından bir tanesi ulaşım, halk otobüsleri. Geçmiş dönemlerde bu konuda belediye başkanlarımızla çalıştık. Önümüzdeki dönemde ise artık otobüsçülerimizi ikna ederek bu sorunu çözüme ulaştıracağız. Her şeyden önce, yol, kaldırım asfalt gibi işlerin eninde sonunda yapılacağına inanıyorum. Önemli olan insan ilişkileri, insanları kırmadan dökmeden bir şeyler yapabilmek.”
Muhtar İnci Nur Duman, yeni dönemde de 2 dönemin tecrübesi ile göreve hazır olduğunu sözlerine ekledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir