BİZ YAPTIK, YAPIYORUZ
ANCAK BİZ YAPARIZ

194

Kütahya Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan adayı Alim Işık, yeni dönem için, “Şu an odaklandığımız tek bir hedef var, huzurla büyümek ve şehrimizi zenginleştirmek. Biz yaptık, yapıyoruz ve ancak biz yaparız diyoruz. Bugüne kadar yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.

“KİMSE PORJELERİMİZ ÜZERİNDEN SPEKÜLASYON YAPMASIN”
Başkan Işık, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda yeni döneme ilişkin açıklamalarda ve diğer belediye başkan adaylarının projelerine yönelik açıklamalarda bulundu.
“Diğer bazı belediye başkanı adaylarının bizim mevcut projelerimiz ile ilgili yaptıkları açıklamalara cevap vermek istiyorum” diyen Işık, şunları söyledi: “Merkez pazaryeri ile ilgili Anıtlar Kurulu ve Kütahya’daki diğer kurumların işbirliği ile alınan karar gereği orasına çok güzel bir alan yapıyoruz. Orasının yeniden pazaryeri olması veya yeraltı otopark yapılması gibi söylemler dolaşıyor. Kimse orası ile ilgili yeni bir proje üretmesin. Hemen 150 metre yukarısında toplam oturum alanı 4 bin metrekare olan yeni bir pazaryeri ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu konunun bu şekilde vatandaşlarımız tarafından bilinmesini istirham ediyorum. 30 Ağustos İş Merkezi projemizde sona geldik. Ulu Cami İş Merkezi esnafımızın oraya taşınma sürecini başlattık. 36 hak sahibi esnafımızla anlaşarak tüm muvaffaklar alındı. Taşınma süreci tamamlandığında Ulu Cami İş Merkezimizi yıkarak üstünü çok güzel bir peyzaj projesi ile sadece tur otobüslerinin park edebileceği bir park alan ve yeşil alan olarak düzenleyeceğiz. Şu an imalatları hızla devam eden Laleci ve Sebil Erenler Camisi arasındaki Hacı Hıfzı Emer Caddesinde de sona geldik. Orayı 20 Martta açacağız. Kimse oralardan spekülasyon yapmasın. Orayı açtığımızda DSİ istikametinden Laleli Camisi istikametine tek şeritli bir araç trafiğine açık bir şerit yapacağız. Şu an yaşanan trafik sorunu, orası açıldığında herhangi bir sıkıntı olmayacak.”


“25 BİN ÜZERİNDE İSTİHDAMA KATKI SAĞLADIK”
2019 seçimleri öncesi vaat ettiği 15 bin istihdam sözünün konuşulduğunu da kaydeden Işık, şöyle devam etti: “İstihdam le ilgili spekülatif açıklamalar var. 15 bin iş sözü ne oldu? diyene cevap İŞKUR ve SGK kayıtlarını istesinler. 2019’dan bu yana yeni istihdamları ve özellikle Kütahya Belediyesinin katkıları ile ilave iş yerlerinin rakamlarını çıkarsınlar. Ben 1300 civarında devrettim, personel 2 bin 300’e çıkmış diyeceksiniz. Ben 2 bine yakın kişi aldım sadece belediyeye ama bin 200’ü beğenmedi ya da daha iyi iş buldu, emekli olanlar oldu. Sadece bin civarında Kütahya Belediyesi kendisi istihdam etti. Daha önce araçların gitmediği yeni mahallelere yol, su, elektrik, kanalizasyon, yağmur suyu, elektrik hatları döşenmesiyle oralarda açılan iş yerlerine bakın. Oralarda çalışanlara bakın istihdam yaratıldı. En az 25 bin istihdam oluştu.”


“HERKES ADAY OLABİLİR AMA HAYAL SATAMAZ”
Projelerini 9 Martta açıklayacağını da dile getiren Işık, “Yeni dönem projelerimizi 9 Mart günü açıklayacağız. Şu an odaklandığımız tek bir hedef var, huzurla büyümek ve şehrimizi zenginleştirmek. Bu şehri zenginleştirmeye yönelik ağırlıklı olarak sanayi ticaret kentsel dönüşüm ve elimizdeki kültürel varlıklarımızın tarihi değerlerimizin jeotermal kaynaklarımızın değerlendirilmesini ve vatandaşlarımıza ekonomik katkı sağlamasını gerçekleştireceğimiz proje paketleri ile huzurunuza çıkacağız. Biz hemşerilerimize, kendimize ve ekibimize inanıyor ve güveniyoruz. Kütahya’ya sözümüz var, birlikte başarmaya devam edeceğiz. Şehrimizi lütfen maceraya sürüklemeyelim. Herkes aday olabilir, herkesin en doğal ve Anayasal hakkıdır. Herkes proje üretebilir ama hayal satamaz. Hayali, Kütahya’ya proje diye açıklayamaz. Olmayacak, teknik olarak olsa bile ekonomik olarak gerçekleşme ihtimali sıfır bile olmayan projeleri proje diye Kütahya’ya açıklayamaz. Biz yaptık, yapıyoruz ve ancak biz yaparız diyoruz. Bugüne kadar yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır.” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir