‘HERKES HADDİNİ BİLECEK’

661

Kütahya Belediye Başkanı ve MHP Kütahya Belediye Başkan adayı Alim Işık, CHP Belediye Başkan adayı Eyüp Kahveci’nin, “Tüm adaylar yarım Kahveci etmez” şeklindeki ifadesini sert bir dille eleştirdi. Işık, “Eyüp Kahveci, FETÖ’den işlem görmüş, TMSF’ye geçmiş şirketlerin danışmanlığını yaptığını kamuoyuna açıklasın. Herkes haddini bilecek” dedi.

“BUNU SÖYLEYEN AKLINI YİTİRMİŞTİR”
Başkan Işık, gazetecilere yaptığı açıklamasında, Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya Belediye Başkan adayı Eyüp Kahveci’nin, “Tüm adaylar yarım Kahveci etmez” şeklinde bir ifadesinin olduğunu ileri sürerek, söylendiği savunulan ifadelere sert bir dille cevap verdi.
“Bunu söyleyen ya aklını yitirmiştir, ya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değildir, ya da Kütahyalı değildir. Zaten Kütahyalı değil de” diyen Işık, şunları söyledi: “Bu memleketin evlatlarına, “Yarım Kahveci etmez” diyenler gitsin kendisini boy aynasında ölçsün. Burası Kütahya, burası Anadolu’nun en kutsal topraklarının bulunduğu bir il, kuruluşun ve kurtuluşun kenti. Kütahyalı hemşerilerim dışarıdan gazel okuyan, kendini dev aynasında gören, insanlara tepeden bakan insanlara en güzel cevabı 31 Mart’ta verecektir. Herkes haddini bilecek, haddini bilmeyene haddini milletimiz bildirecektir.”


“HERKES HADDİNİ BİLEREK KONUŞACAK”
CHP adayı Kahveci’nin danışmanlığını yaptığı şirketlerin FETÖ’den işlem gördüğünü de savunan Işık, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Öyle demeçler bu şehrin insanlarına, adaylarına, içinde ben de dahil olmak üzere kimse dil uzatamaz. Herkes nevi şahsına münhasır kıymetlidir. O çok kıymetliyse kendi kıymetini projeleriyle gösterecek. Hayali projelerle, hayal satarak değil. Ne demek “tüm adaylar yarım Kahveci etmez” demek. Bu ne büyük adammış burada. Geçmişte danışmanlığını yaptığı şirketlerin bugünkü akıbetini sorgulayın. FETÖ’den işlem görmüş, TMSF’ye geçmiş şirketlerin danışmanlığını yaptığını kamuoyuna açıklasın. Kusura bakmasın, bize dil uzatana biz devletin resmi belgeleriyle cevap veririz. Herkes haddini bilerek konuşacak.”


“KÜTAHYA’YI YENİDEN HUZURSUZ BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRMEYİNİZ”
Işık’ın gündeminde AK Parti Kütahya Belediye Başkan adayı Kamil Saraçoğlu’nun, “Dumlupınar Stadının bulunduğu alanı yeşil alan ve otopark yapacağız” şeklindeki açıklaması da vardı.
Bu açıklamanın spor camiasını derinden üzdüğünü belirten Işık, AK Parti adayı Saraçoğlu’nun kendi döneminde söz konusu alanı Millet Bahçesi olarak yapma projesinin mahkeme kararıyla iptal edildiğini hatırlatan Işık, bu konuda da şunları söyledi: “Dumlupınar Stadyumu 1966’dan bu yana şehrimizin markası olan Belediye Kütahyaspor’umuzun ve gençlerimizin orada top koşturduğu, tarihi denecek kadar önemli bir stadyumdur. Burası ile ilgili hazırlanan proje mahkeme kararıyla iptal edilmiştir. Dumlupınar Stadyumunun da içinde bulunduğu dört kamu kuruluşumuzun işyerleri, lojman ve taşınmazlarının yer aldığı alan tekrar Kütahya’mızın gündemine taşınarak yeniden “Millet Bahçesi” yapılacak şeklindeki açıklamanın gerçekle hiçbir tutarlılığı yoktur. Burada siyaset yapmak isteyenlere, Kütahya’nın kaderiyle oynayanlara, tekrar oynamak isteyenlere açık çağrımdır. Kütahya’nın genleriyle oynamayınız. 1966 ruhunun yaşadığı Dumlupınar Stadı olmak üzere güzide 4 kamu kurumumuzu yerinden ederek Kütahya’yı yeniden huzursuz bir şehre dönüştürmeyiniz.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir