‘Ocak ayı düzenlemesi memnun etmelidir’

379

Memur-Sen Kütahya Temsilcisi Fatih Köse, Ocak ayında yapılacak düzenlemenin kamu görevlisi ve emeklilerini memnun etmesi gerektiğini bildirdi.

2024 yılı maaş/ücret artış oranlarına bakıldığında 2024 yılı içerisinde kamu görevlilerinin maaş/ücret artışlarını enflasyon farkının belirleyeceğini açıkça görüldüğünü belirten Köse, yaptığı yazılı açıklamasında, “Oysa bugün Memur-senin sunduğu teklifler hayata geçseydi, kamu görevlileri kışı karşılamakta zorlanmayacaktı” dedi.
Enflasyon farkı ödemesinin Memur-Sen’in kazanımıyla maaşları/ücretleri geleceğe dair tamir etmekte, geçmiş kayıpları tanzim etmediğini de dile getiren Köse, şunları söyledi:
Kamu İşvereninin “Memur Enflasyon Farkı Alacak” söylemi ve “Maaş/Ücret Artışlarını, Enflasyon Farkı Belirlesin” dayatmasının çözüm olmadığı görülmelidir. Enflasyonla mücadele; sadece sabit ücretlilerin maaşları artırılırken dikkat edilen bir veri, gerekçe ve çerçeve olmaktan vazgeçilmeli, piyasa istikrarının sağlanmasının bir süreç olduğu bilinmelidir. Bu süreç içerisinde devletimizin de yüzde 58,46 oranındaki yeniden değerleme oranı üzerinden alacaklarını koruduğu unutulmamalıdır. Maaş artışı ile ürünlere zam yapılması arasındaki yarışın her zaman kaybedeni sabit ücretlilerimiz olduğu gerçeği herkesçe bilinmeli, enflasyonu tetikleyen asli unsurun maaş/ücret artışları değil haksız ve yersiz yapılan piyasa (ürün) zamları olduğu gözden kaçırılmamalıdır.”
“Yetkinin ikame edilmediği, “masadan kalkarsan yerine oturacak yeni birini buluruz” gözdağının olmadığı ve mücadelenin cezalandırılmadığı bir toplu sözleşme düzeni hayata geçirilmelidir” diyen Köse, açıklamasına şöyle devam etti:
Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda dile getirilen, 1. dereceye 3600 ek gösterge, Gelir Vergisinin yüzde 15’te sabitlenmesi, Yardımcı Hizmetler Sınıfının Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilmesi, Kira Yardımı, Doğum sonrası yarım zamanlı çalışma hakkı, Emekli aylıklarının artırılması, Deprem bölgesindeki kamu görevlilerine ilave haklar, Üniversite idari personelinin yer değişikliği, Mülakatın kaldırılması, Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının periyodik olarak yapılması gibi konu başlıkları üzerinde de ayrıca çalışma yapılarak çözüme kavuşturulmalıdır. Aynı zorluklarda geçim mücadelesi veren kamu görevlilerine farklı düzenlemeler yaparak ücret eşitsizliği yaratmaktan kaçınma görevi devletin-kamu işvereninin öncelikli görevidir. Farklı uygulamalar yerine haklı uygulamalarla; kamu görevlilerimizin bütününü kapsayan sorunlara çözüm üretilmeli, tepkiye neden olacak uygulamalardan kaçınılmalıdır. Ocak ayında kamu görevlilerine iyileştirme yapılmalı, yapılan düzenleme kamu görevlisi ve emeklilerini memnun etmeli.”
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir