Ruhsen Kumdalı aday adaylığını açıkladı

445

Kütahya Belediyesinde meclis üyeliği yapan CHP’li Ruhsen Kumdalı, Kütahya Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adaylığını açıkladı. Anne şefkatiyle görev yapacağına vurgu yapan Kumdalı’nın basın toplantısına CHP’den aday adayı olan Eyüp Kahveci’nin de katılması dikkat çekti.

CHP’li Ruhsen Kumdalı, aday adaylığını İl Başkanlığına başvurusunu yaptıktan sonra basın toplantısı düzenledi.
Bugüne kadar yaptığı çalışmalar ile bulunduğu görevler hakkında bilgiler veren Kumdalı, şunları söyledi: “2002 Yılında Cumhuriyet Halk Partisine üye oldum, üyeliğimin gerçekleştiği yıl 2002 Türkiye Genel Seçimlerinde 4. sıra Milletvekili Adayı olarak partim için aktif çalışmalara başladım. 2003-2007 Yılları arası 2 dönem CHP Kütahya İl Başkanlığı yaptım, bu dönem içinde her türlü mali kaynağı kendim oluşturarak Kütahya’mızda Hacı Bektaşi Veli Derneğimiz Kültür Binasını projelendirerek temellerini attım. 2011 Yılı Milletvekili Genel Seçimlerinde 4. sıra Milletvekili Adayı oldum. 2012-2014 Yılları arası 2 sezon Kütahyaspor Kulüp İdari As Başkanlığını yaptım. 2016-2019 Yılları arası 2 dönem Atatürkçü Düşünce Derneği Kütahya Şubesinin Şube Başkanlığını üstlendim, 2006 tarihinden bu yana Kütahya Eğitim Dostları Vakfı Mütevellisi ve Yönetim Kurulu üyesiyim. Atatürk ilke ve devrimlerini benimsemiş̧ ve çağdaş̧ bir eğitim anlayışı ile inşa ettiğimiz ortaöğretim okulumuzun mimari ve statik müellifliğini mimar olan kızım ile bilabedel üstlendik. 2019 Yılı Yerel Yönetimler seçimlerinde Kütahya Belediyesine CHP Belediye Meclis üyesi seçildim. Belediye meclis üyeliğim boyunca İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Estetik Komisyonlarında Raportör olarak görev aldım ve halen bu görevi sürdürmekteyim.”


“ANNE ŞEFKATİ VE SABRI İLE GÖREV YAPMAYA SÖZ VERİYORUM”
Belediye başkanlığı için aday adaylık gerekçelerini açıklayan, seçilmesi halinde anne şefkatiyle çalışacağını anlatan Kumdalı, şöyle devam etti: “Kütahya Belediyesinin mali ve idari sorunlarını biliyorum. Bunları nasıl çözmek gerektiğini araştırıp soruşturup, her meclis toplantısında, belediye başkanı dahil ilgili personele defalarca anlattığım için çözümlerini de biliyorum. Seçildiğim takdirde Kütahya halkına ilk kadın belediye başkanı olarak bir anne şefkati ve sabrı ile belediye bütçesini bir ailenin bütçesi gibi zorunlu işler için kuruş kuruş harcayıp, her kuruşun hesabını ailem olan Kütahya halkına vererek görevimi yapmaya şimdiden söz veriyorum. 3 Sosyal demokrat yönetim anlayışı ve belediyeciliğinin Kütahya’da hayata geçirilmesi temel stratejim olacak. Yani, kooperatifleşme, toplumsal dayanışma, sosyal devlet nitelikli kamu hizmetlerinin yaygınlaştırılması yoluyla her geçen gün yoksullaşan Kütahya halkının yaralarına merhem olmayı amaçlıyorum.”
Kumdalı’nın basın toplantısına partililerin yanı sıra teşkilat başkanları ve CHP’den aday adayı olan Eyüp Kahveci de katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir