Sokakta yaralı bulunan kedi Hayat Kliniğinde Tedavi ediliyor

259

Kütahya’da bir vatandaş tarafından sokakta yaralı halde bulunan ve köpek saldırısına uğradığı tespit edilen sahipsiz kedi, tedavi ediliyor.

Alipaşa Mahallesi’ndeki bir sokaktan geçerken yerde hareketsiz yatan ve yaralı olduğunu sonradan anlayan kediyi gören vatandaş, onu bulunduğu yerden alarak yakınındaki Hayat Veteriner Kliniğine getirdi.

Yaralı kediye hemen müdahale eden klinik çalışanları çekilen röntgenle kedinin arka bacak ve kalçasında kırıklar olduğunu belirledi.

Tam donanımlı klinikte ameliyata alınan yaralı kedi cerrahi müdahale ile ameliyat edilerek yerleri “intrameduller pin” uygulaması yöntemiyle kırılan kemikleri birleştirildi.

Klinik sahibi Doğan Akbunar, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine yaralı olarak getirilen kediye ilk müdahalesini yaptıklarını söyledi.

Yaralanmanın bir trafik kazası sonucu oluştuğunu tahmin ettiklerini ama yaralanan bölgede diş izleri olduğunu gördüklerini anlatan Akbunar, “Diş izlerine baktığımızda kediye köpek veya köpeklerin saldırdığını anladık. Çok kötü durumdaydı ama biz cerrahi müdahale ile kırık kemikleri birleştirdik. Bize getirilmemiş olsaydı muhtemelen ölecekti. Şimdi ise durumu iyiye gidiyor. İnşallah en kısa zamanda iyileşir” diye konuştu.

Akbunar, sahipsiz olduğu için kedinin tedavi giderlerini klinik olarak karşılayacaklarını da sözlerine ekledi.

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir