Sahipsiz bırakmadılar

212

Sokakların sahipsiz canları için valilik ve belediye harekete geçerek mama dağıttı.

Özellikle soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz hayvanlara dikkat çekmek amacıyla mama dağıtma etkinliği düzenlendi.
Valilik önünde düzenlenen etkinliğe protokol üyeleri ve hayvan sever dernekleri ile vatandaşlar katıldı.
Mama paketlerini vatandaşa dağıtan Vali Musa Işın ve Belediye Başkanı Alim Işık, stantta hayvan severlerin taleplerini de dinledi.
Başkan Işık, dağıtımın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak talep eden hayvan severlere mama desteğinin mutat olarak yapıldığını belirtti.
Sahipsiz hayvanlar için valilik işbirliğiyle de mama dağıttıklarını dile getiren Işık, “Şehrimizin belirli bölgelerinde oluşturduğumuz besleme noktalarında sahipsiz hayvanlarımızı besliyoruz. Vatandaşlarımızın bakabilecekleri sayıda hayvan edinmelerinin şehrimiz için daha yaralı olduğunu düşünüyorum.”
“2-3 hayvana bakabilecekken 30 hayvan sahiplenenler var” diyen Işık, “Dolayısıyla o hayvanlara bakamadığından ve hayvanlar da aç kaldıklarından dolayı çevreye saldırmaya başlıyorlar. Buna fırsat vermemek için her vatandaşımız kendi imkanı ölçüsünde hayvan sahiplenir, diğerlerini de belediyemiz ve valiliğimizin kontrolünde bakılacak şekilde serbest bırakırlarsa memnun oluruz. Her canlıyı cenabı Allah’ın bizlere emaneti olarak görüyoruz. Nasıl ki inşalarımıza hizmet etmek kutsal ve önemliyse hayvanlarımıza da aynı hassasiyetle bakıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Etkinlik kapsamında yaklaşık 250 paket köpek maması dağıtıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir