Can dostlar ‘merhamet’ bekliyor

234

Havalar iyiden iyiye soğurken sokaklarda kalmak zorunda olan sahipsiz hayvanları da zor günler bekliyor. Soğuktan korunmaya ve yiyecek bulmakta zorlanan sokak sakinlerinin hepimizin merhametine ihtiyacı var.

Soğuk havalarda sığınacak yer arayan ve yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz hayvanların bizlerin ilgi ve şefkatine her zamankinden daha fazla ihtiyacı var.
Soğuk havalardan dolayı motoru sıcak araçların kaputlarına sığınarak soğuktan korunmaya çalışan hayvanlar için ayrıca duyarlı olmak gerekiyor.
Bu konuda geçtiğimiz yıllarda, “Kontağı çevirmeden, kaputa vur” sloganıyla başlatılan ve buna benzer kampanyalar bu yıl da devam ediyor.
Duyarlı vatandaşlar ile hayvan severler, kış ayının gelmesiyle birlikte soğuktan korunmak için otomobil motorlarına sığınan hayvanların zarar görmemesi için vatandaşlardan araçlarının kaputuna vurmalarının önemli oluğunu belirtti.
Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda, “Sokakta yaşayan hayvanlar ısınmak için sıcak yer arıyor. Sıcak gördükleri araç motoruna girdiklerinde olumsuz durumlarla karşılaşabiliyorlar. Dışarıdaki bu canlar için daha güvenli yerler oluşturmalıyız. Lütfen sürücülerimiz araçlarını çalıştırmadan lastiklerini kontrol edip kaputa vursunlar. Aksi taktirde bu canların telef olmasına sebep olunabiliyor.” denildi.
Öte yandan, sokakta yaşamak zorunda kalan hayvanların kış aylarında yiyecek bulmakta zorlandıkları da herkesin malumu. Bu konuda da duyarlı davranılıp, korunaklı yerlere sokaktaki hayvanlar için yiyecek bırakılması da ayrıca önem arz ediyor.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir