‘Kütahya’nın artık bir genel başkan yardımcısı var’

1007

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Kütahya Zeliha Aksaz Şahbaz, Kütahya’nın artık Ankara’da daha da güçlü temsil edileceğini, Kütahya Belediye Başkanlığını alarak yerelde iktidar olacaklarını bildirdi.

“DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞADIK”
Şahbaz, partisinin Kütahya İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Şahbaz, kurultay sürecini şöyle anlattı: “Yapmış olduğumuz kurultayda Ekrem İmamoğlu’nun divan başkanlığında divan başkanlığı görevini onurla yaptım. Kurultayımız, herhangi bir tartışma, partimizi zora sokacak bir durum yaşanmadan oldukça demokratik bir ortamda ve çok büyük bir coşku ile gerçekleşti. Bu kurultayda biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Genel Başkanını demokratik bir yöntemle ve demokrasiyle değiştiren parti olduk. Sayın Özgür Özel, sekizinci genel başkanımız seçildi ve göreve başladı. Kurultayın ikinci gününde parti meclisi seçimlerimiz oldu. Sayın genel başkanımız bizi anahtar listesine aldı. İlerleyen süreçte örgütümüzün teveccühüyle partimizin parti meclisine seçildik. Bu partimiz adına çok güzel bir gelişmeydi. Biz de örgütümüzle birlikte böyle bir başarıyı elde ettiğimiz için çok mutlu olduk. Bugüne kadar yanımda olan bütün örgütüme, yaklaşık 10 yıldır il başkanı, öncesinde de milletvekili adayı olarak benimle birlikte, yan yana, beraber mücadele eden, çok değerli yoldaşlarıma, devrimi kardeşlerime, tüm örgütüme gönülden teşekkür ediyorum.”


“KÜTAHYA ANKARA’DA DAHA DA GÜÇLENDİ”
Kütahya’nın Ankara’da güçlendiğini de aktaran Şahbaz, şöyle devam etti: “İlerleyen süreçte bizim partimiz farklı bir uygulamaya gitti. Sayın genel başkanımız dedi ki, “Biz iktidarın icraatlarını tam olarak takip edebilmek ve denetleyebilmek için bir gölge kabine oluşturacağız. Bu gölge kabinesi uygulaması dünyanın çeşitli ülkelerinde var. Bu uygulamayla 18 tane gölge bakan görevlendirilmesi yaptık. Şu anda 9 erkek ve 9 kadın olmak üzere eşit cinsiyet temsiliyle birlikte 18 tane gölge bakanımız ve diğer MYK üyelerimizle birlikte biz de parti meclisimizden seçilerek Sağlık Bakanlığından ve Sağlık Politikalarından sorumlu genel başkan yardımcısı ve gölge bakan olarak görev almış bulunuyorum. Şu anda Kütahya’nın bir genel başkan yardımcısı, Kütahya örgütünün orada bir temsilcisi var. Artık bundan sonra Kütahya Ankara’da çok daha güçlü bir şekilde temsil edilecek. Hep birlikte partimizi iktidar yapmaya ve yol yürümeye devam edeceğiz.”


KILIŞDAROĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ
Önceki dönem genel başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür eden ve yeni genel başkanla iktidara yürüyeceklerine vurgu yapan Şahbaz, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 2010 yılından beri partimizin genel başkanıydı. Bu süreçte çok büyük ve değerli hizmetler verdi. Biz de hep yanındaydık ve birlikte mücadele ettik. Emekleri ve partimize katkıları için Sayın genel başkanımız Kemal Kılıdaroğlu’na sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdi artık yeni bir genel başkanımız var, Sayın Özgür Özel. Cumhuriyet Halk Partisi bir değişimi gerçekleştirdi. Bu değişim farklı bir anlamı da olan bir değişim. Artık Türkiye siyasetinde kuşak değişti. Artık yeni bir siyasi anlayışla, yeni, genç ve dinamik kadrolarla partimizi Türkiye’de iktidara taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.


“KURULTAY YEREL SEÇİMLER İÇİN UMUT OLDU”
Yerel seçimlerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Şahbaz, “Önümüzde yerel seçiler var ve yaşadığımız bu heyecanlı kurultayın tüm topluma umut olduğunu, Türkiye’de yeni bir rüzgar oluşturduğunu görüyoruz. Biz bu umudu artık gerçeğe çevirmek durumundayız. Cumhuriyetimizin kuruluş ilkeleriyle, Atatürk ilke ve devrimleriyle, iktidar olarak Cumhuriyetimizin bütün ilkelerini hayata geçireceğiz. Bunu yapabileceğimize inanıyoruz ve kendimize güveniyoruz. Halkımızla omuz omuza, el ele vererek, örgütümüzle birlikte bunu gerçekleştireceğiz. Heyecanlı bir süreç yaşadık, bundan sonra da bu heyecan devam edecek. Şu anda gündemimizde yerel seçim var. Yerel seçimlerde de Kütahya’da ve Türkiye’de yerelde iktidar olacağız. Kütahya’da belediye başkanlıkları ile Kütahya Belediye Başkanlığını kazanarak burada bayrağımızı şehrimizin en yükseğine dikeceğiz.”


“HER ZAMAN KÜTAHYA ÖRGÜTÜMÜZLE BİRLİKTE OLACAĞIM”
Kütahya örgütü ile her zaman beraber olacağını ve mücadelesini yine birlikte sürdüreceğini de ifade eden Şahbaz, “Bu başarımız tek başına gelmedi, ne zaman yanıma, arkama baksam hep örgütümüzü gördüm. Partiye adım attığım 2011 yılından bu yana hep birlikte mücadele ettik, bundan sonra da son nefesime kadar birlikte mücadele edeceğiz. Bunun sözünü veriyorum. Demokrasi, Cumhuriyet, Atatürk ilke ve devrimleri ile Türkiye için hep birlikte mücadele edeceğiz. Dün burada beraberdik, bugün buradayız ve beraberiz, yarın da beraber olacağız. Artık Ankara’da Kütahya’nın bir yeri var. Ankara’da Kütahya temsil ediliyor. Bizim partimizde şu anda Kütahya’nın bir genel başkan yardımcısı var. Diğer partilere baktığımızda Kütahya’nın yıllardır ne kadar mağdur edildiğini, ne kadar oylarının alınıp tüm değerlerinin yağmalandığını, siyaseten de hak ettiği yere gelmediğini, bu yerin tanınmadığına hepimiz şahidiz. Cumhuriyet Halk Partisi ile Kütahya artık bu makus talihini yenecek. Bundan sonra da Kütahya’dan bakanlar çıkartacağız. Belki başbakanlar çıkartacağız. Kütahya cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi tekrar parlak günlerine kavuşacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında tüm Türkiye’yle birlikte Kütahya’mız da yaşanabilir, eşit paylaşımın olduğu, sosyal-hukuk devletinin hayat bulduğu bir yer olacak.” diye konuştu.


“ÖGRÜT DENETİMİYLE ADAY BELİRLEYECEĞİZ”
Belediye Başkan adayının belirlenme süreci ile de konuşan Şahbaz, “Şu anda Kütahya’da nasıl aday belirleneceği ile ilgili bir konuyu henüz konuşmadık ancak genelde Cumhuriyet Halk Partisinin tüm her yerde kendi adayını belirleyeceği yönünde bir iradeyi ortaya koyacağı, bunun dışında sayın genel başkanımız Özgür Özel’in söz verdiği ön seçim yapma irademizin olduğunu, bunun örgüt denetiminde yapılacak bir ön seçimle yapılabileceği öngörümüzü ifade ettik. Kütahya’da da tüm Türkiye’de olduğu gibi anket çalışmaları yapacağız. Böyle bir öngörü var henüz kesinleşmiş bir durum yok” dedi.
Konuşmasının son kısmında İl Başkanı Yenikaya’ya ayıran Şahbaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Benim görevden ayrılmamla birlikte partimize Kütahya İl Başkanı olarak seçilen sayın Tamer Yenikaya başkanımızı da tebrik ediyorum. Tamer başkanımla hep birlikte mücadele ettik. Omuz omuza, kardeşçe hep birlikte mücadele ettik. Bundan sonra da aynı şekilde çalışacağımıza inanıyorum. Sonuna kadar hem başkanımın hem de örgütümün yanında olduğumu ifade etmek istiyorum.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir