Kütahyalı çocuklar şehit edilen akranları için gökyüzüne balon bıraktı

475

Kütahyalı çocuklar, İsrail’in saldırılarında yaşamlarını yitiren Filistinli bebekler ve çocuklar için beyaz balonları gökyüzüne saldı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kütahya Temsilciliğince Ulu Cami önünde düzenlenen etkinliğe aileleriyle katılan çocuklar, ellerindeki beyaz balonlarla saldırılarda yaşamlarını yitiren çocukları andı.

TÜGVA İl Temsilcisi Saidi Furkan Coşgun, burada yaptığı açıklamada, Filistin’de yaşanılanları protesto etmek için toplandıklarını belirtti.

Filistin’de her gün 120 çocuğun gözünün yaşına bakılmadan öldürüldüğünü dile getirilen Coşkun, şunları kaydetti:

“Oradaki çocuklar, oyuncaklarla oynamaları gerekirken şarapnel parçalarıyla oynuyorlar. Hayal kurmaları gerekirken korkudan düşünemiyorlar. Buradaki tutumumuz ile zulmeden kanlı eller ve şehit düşen küçük bedenler, anne ve babaların feryadının, özgür Kudüs hatırlansın istiyoruz. Bugün Avrupa’da Amerika’da bir çocuğun tırnağı kırılsa dünya sallanıyor, yaygara koparılır. Ama Müslümanların şehit düşmesine, feryat edilmesine kulaklar tıkalı. Hani nerede sizin çocuk haklarınız, insan haklarınız.”

????????????????????????????????????

Bu yapılanın açıkça bir soykırım olduğunu da ifade eden Coşkun, bu durumun daha fazla görmezden gelinmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından çocuklar ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı.

????????????????????????????????????

Şehit edilen Filistinliler için dua edilen programa, AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay ile vatandaşlar destek verdi.  RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir