Vali Musa Işın kararlı konuştu: ‘Amacımız uyuşturucuyu tamamen bitirmek’

270

Kütahya Valisi Musa Işın, kentte yürütülen uyuşturucu ile mücadele çalışmalarıyla ilgili bilgiler vererek amaçlarının Kütahya’da uyuşturucu meselesini tamamen çözmek olduğunu bildirdi.

Kütahya İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı ve emniyet personelinin ziyaret eden Vali Işın, burada gazetecilere uyuşturucu ile mücadele konusunda açıklamalarda bulundu.
Uyuşturucunun Türkiye’nin en önemli meselelerinden birisi olduğunu belirten ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki hassasiyetini hatırlatan Işın, bu konuda İçişleri Bakanı gayretiyle tüm birimlerin gayretle çalıştığını aktardı.
Kütahya’da uyuşturucu kullanımında istenmeyen düzeyde artış yaşandığını dile getiren Işın, şunları söyledi: “Ancak bunu engellemek, evlatlarımızı bu zehir tacirlerinden kurtarmak için güvenlik güçlerimiz çok ciddi bir çalışma içerisindedirler. Biz hep birlikte Kütahya’mızda bu illetin ortadan kalkması için ciddi bir gayret gösteriyoruz. Güvenlik güçlerimizin bu konuda özel çalışmaları söz konusudur. Bizim amacımız uyuşturucu meselesini Kütahya’dan tamamen silmektir. Bu konuda umut verici çalışmalar var. Uyuşturucu üretenler ise 2022 yılında 14 kişi iken mahkemeye sevk edilen 2023 yılında ise 26 kişi olmuştur. 2023 yılında bugüne kadar bin 219 gram esrar maddesi yakalanmıştır. 256 gram sukunk maddesi yakalanmıştır. 712 gram kokain maddesi ele geçirilmiştir. 4 bin 630 gram bonzai ele geçirilmiştir. 3 bin 67i gram metamfetamin maddesi ele geçirilmiştir. 5 bin 76 sentetik ecza maddesi ele geçirmiştir. 966 ekstazi maddesi ele geçirilmiştir. 239 kök Hint keneviri ele geçirilmiştir. 13 hassas terazi ele geçirilmiştir. Uyuşturucu satın alanlarda da maalesef artış gözlenmekle beraber gene emniyet güçlerimizin çalışmaları neticesinde bu konuda da bilinçlendirme, farkındalık yaratma, caydırma, ailelerle temas etme şeklinde çalışmalar söz konusu olmuştur.”
Kentte uyuşturucu ticareti yapanların tamamının bilindiğini, suç işlemleri halinde gerekli işlemlerin yapılacağını da kaydeden Işın, “Bu kişiler radarımızdadır. Bunlar suç işledikleri takdirde bunlar da elde edilecektir. Bunun bilinmesini isterim. Bu işi yapanlar bundan vazgeçsinler. Gençlerimize toplumumuza zarar vermesinler. Gençlerimizin heder olmasına izin vermeyeceğiz. Ve bunun üzerine tıpkı terörde olduğu gibi uyuşturucu satanlarda da aynı kararlılığı göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.
Işın, uyuşturucu ile mücadelede ailelerin de desteğine ihtiyaçları olduğunun da altını çizerek, “Buradan ailelere de seslenmek istiyorum. Gençlerin geleceği devletimiz için, bizim için ne kadar önemliyse aileleri için de o kadar önemlidir. Burada başarı ancak ailelerle birlikte elde edilebilir. Uyuşturucu kullananların oradan çıkarılması için ailelerin de çok ciddi bir desteğine ihtiyacımız vardır. Bu konuda ailelerden çocuklarına sahip çıkmalarını, takip etmelerini, eğer kontrolden çıkmış iseler, güçleri yetmiyorsa emniyetimize, jandarmamıza, güvenlik güçlerimize bu konuda haber vermeleri gerekir ve bu kendi çocuklarının geleceği için söz konusudur. Bundan herhangi bir şekilde endişe etmelerine çekilmelerine gerek yoktur.” dedi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir