ZAFER’DE İNŞAAT 2024’TE

294

Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) incelemelerde bulunan Vali Musa Işın, OSB’deki tüm firmaların 2024 yılından itibaren inşaat çalışmalarına başlayarak kademeli olarak üretime geçmelerinin beklendiğini bildirdi.

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ”

Vali Işın, OSB Müdürü Hasan Göksel Ilgaz’dan altyapı çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı.
Zafer OSB’deki tüm firmaların 2024 yılından itibaren inşaat çalışmalarına başlayarak kademeli olarak üretime geçmelerinin beklendiğini belirten Vali Işın, “Tüm yatırımcılarımızın fikir ve önerileri değerlidir, birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. Bu doğrultuda önümüzdeki günlerde firma yetkilileri ile bir istişare toplantısı yapacağız” dedi.
Altıntaş Zafer OSB içerisindeki yolların kazı-dolgu ve güzergâh açılması çalışmalarının tamamlandığı, atık su ve yağmur suyu hatlarıyla birlikte 20.000 sm³ kapasiteli RMS-A istasyonu ve doğalgaz iç dağıtım şebekesinin tamamlandığı belirtildi.
Elektrik iç dağıtım şebekesi ve çevre aydınlatma sistemlerinin eylül ayı sonuna kadar tamamlanması hedeflenirken, temiz su ve Telekom hatlarının yapımıyla yol iyileştirme çalışmalarının ise yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

FİRMA SAYISI 144’E YÜKSELECEK

Altıntaş Zafer OSB’nin genişlemesiyle ilgili sürecin sonuna gelindiği ve en az 100 firma için daha tahsis yapılabileceği belirtildi. Genişleme alanının açılmasıyla birlikte toplam alan büyüklüğünün 1413 hektar, firma sayısının ise 144’e yükseleceği ifade edildi.
Vali Işın, Europen Endüstri İnşaat Sanayi A.Ş. tarafından yapımı devam eden 1,2 milyar TL yatırım maliyetine sahip güneş enerji panel camı üretim tesisi inşaatını da inceledi.
Arsa tahsisi yapılan firmalardan 21 firmaya inşaat ruhsatının verildiği, 7 firmanın inşaat çalışmalarına başladığı ve 11 firmanın ise inşaat ruhsatı alma aşamasında olduğu belirtildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir