Aizanoi Antik Kenti’ndeki Caddeye Vali Ali Çelik’in Adı Verildi

255

Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti’de tapınağa giden Taksim Caddesi’nin adının Belediye Meclisi kararıyla “Vali Ali Çelik Caddesi” olarak değiştirildi.

Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti’de tapınağa giden Taksim Caddesi’nin adının Belediye Meclisi kararıyla “Vali Ali Çelik Caddesi” olarak değiştirildiğini söyleyen Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, “Çavdarhisarlılar size “Çavdırın Valisi” diyor. Gitmeniz bizi çok üzdü. Buranın evladı oldunuz. Allah sayınızı artırsın” dedi.
Vali Çelik, alınan karardan mutluluk duyduğunu ve mahcup olduğunu ifade ederek eski Çavdarhisar Kaymakamı Metin Korkmaz’a, Belediye Başkanı Halil Başer ve belediye meclis üyelerine teşekkür etti.
Kütahya’nın her bir ilçesinin kendisinde ayrı bir değeri olduğunu ifade eden Vali Çelik, “Aizanoi Antik Kenti’nin hikayesini büyütmek lazım. Bu hikayenin bir parçası olmak güzel ama bu hikayeyi anlatacak olan yine Çavdarhisarlılar” dedi.
Kazı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Coşkun ise “Çavdarhisar’ın 10 yıl sonrasını hayal etmeseniz bu işler yapılamazdı. Emekleriniz sayesinde bugün yabancı turistleri de ağırlamaya başladık” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir