Şehit Ekrem Dereli Kütüphanesi ve Şehitler Camisinden aşure ikramı

313

Kütahya ve Türkiye’deki birçok okula kütüphane kurulmasına katkı sunan emekli kütüphane memuru Zeki Aktürk tarafından kurulan Şehit Ekrem Dereli kütüphanesinde okur ve mahalle sakinleri için aşure etkinliği düzenlendi.

Aktürk, evinin de yer aldığı Saray Mahallesindeki Şehitler Camisinin arka kısmında oluşturduğu kütüphaneye, 2017 yılında Tunceli’nin Pülümür ilçesinde Sikorsky tipi helikopterin düşmesiyle şehit olan ve Saray Mahallesi’nde ikamet eden Ekrem Dereli’nin ismini verdi.
Şehit Dereli’nin isminin yaşatıldığı kütüphanede birçok etkinlik düzenleyen emekli kütüphaneci Zeki Aktürk, Muharrem ayı nedeniyle de aşure programı da düzenledi.
Cuma namazı için camiye gelenler ile kütüphane müdavimlerine aşure ikramında bulunan Aktürk, şunları söyledi: “Bağışçılarımızın destekleriyle Türkiye geneli ile Kütahya’mıza on binlerce kitabı öğrencilerimizle buluşturduk. Yine bağışçılarımızın destekleriyle evimin hemen karşısındaki alanda da mahalle sakinlerimiz ve vatandaşlarımız için kütüphane kurduk. Kütüphanemize de şehidimizin ismini verdik. Şehidimiz burada bizim komşumuzdu. Çok iyi bir arkadaş ve dostluğumuz vardı. İsmini bu şekilde yaşatmak istedik. Bugün de hem muharrem ayı dolayısıyla hem de şehidimizin anısına aşure etkinliği yaptık. Camiye gelen vatandaşlarımız ile kütüphanemizin müdavimlerine aşure ikramında bulunduk.”
Öte yandan, mahalle sakinlerinin desteğiyle de Şehitler Camisinde de vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir