EK BiNA YIKILACAK MI?

796

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kütahya’daki Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ek binasının durumu da merak edilmeye başlandı. Bölge sakinleri ek binanın yıkılıp yıkılmayacağı sorusunu soruyor.

Sağlık Bakanlığı eski hastane binalarının yıkımı konusunda tedbirler alırken yapımı 1970’li yıllara dayanan ek bina ve acil servis kısmı başta olmak üzere depreme dayanıklılığı konuşulmaya başlandı.
Bir yandan ek binanın depreme dayanıksız olduğu için yıkılmasının planlandığı konuşulurken diğer yandan bölgenin hastane ihtiyacının karşılanabilmesi için yıkım yerine güçlendirme yapılması veya yıkımın hemen ardından yeni bir sağlık tesisinin inşa edilmesi isteniyor.
Kütahya Şehir Hastanesinin de Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ana binasının hemen yakınına inşa edilmiş olması dolayısıyla kentin doğu bölgesinde bir sağlık tesisinin olmasını şart olduğunu belirten vatandaşlar, ildeki sağlık yatırımlarının dengeli bir şekilde yapılması gerektiğini belirtiyor. Vatandaşlar, kentin yerleşim ve ikamet olarak nüfus unun yüzde 70’nin yaşadığı doğu Kütahya (Zafertepe, Fatih, Yunus Emre, Cumhuriyet, Sporkent ve 100. Yıl Mahalleleri ile Zafer Organize Sanayi Bölgesinde yaşanabilecek olası kazalar için şart olan Germiyan kampüsü yakınındaki hastane yatırımının da bir an önce başlaması gerektiğini ifade etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir