“Kütahya Tanıtım Günleri” için geri sayım başladı

1456

Kütahya Valiliği himayesinde, Ege Bölgesi Kütahyalılar Federasyonu tarafından organize edilen 28-31 Ekim tarihleri arasında İzmir Bostanlı Pazar Yeri’nde yapılacak “Kütahya Tanıtım Günleri” için geri sayım başladı.
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, 28-31 Ekim tarihlerinde Belediye olarak tanıtım günlerinde stant açacaklarını ve tanıtım noktasında ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Başkan Güler daha önce duyurduğu gibi Tavşanlı’dan tanıtım günlerine katılmak isteyen esnafları da oraya götüreceklerini kaydetti.

“TARİHİ, KÜLTÜREL VE TURİZM ZENGİNLİKLERİMİZİ TANITACAĞIZ”
4 gün sürecek etkinlikte, tanıtım stantlarının yanı sıra konser ve halk oyunları gösterileriyle konukların keyifli anlar yaşamasının sağlanacağını dile getiren Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Biz Tavşanlı Belediyesi olarak tanıtım görevlilerimiz başta olmak üzere Belediyemiz bünyesindeki halk oyunları ve müzik ekibimizle İzmir’deki tanıtım günlerinde görev alacağız. İlçemizin zenginlikleri ile tarihi ve kültürel yapısını tüm ulusal ve uluslar arası fuarlarda olduğu gibi İzmir’de de tanıtacağız” dedi.

“ESNAFLARIMIZ DA STANTLARDA SATIŞ YAPABİLİR”
Başkan Güler geçen hafta yaptığı açıklamada İzmir Bostanlı Pazar Yeri’nde açılacak olan Kütahya tanıtım stantlarında yer almak isteyen esnaflara da çağrı yapmış ve burada bulunmak isteyenlerin Belediye’ye başvurmalarını istemişti.
Başkan Güler, “Kütahya tanıtım günlerinde ticari satışların yapıldığı stantlar da kurulacak. Bu mana da stant açmak isteyen esnaflarımız da kiralama usulüyle buradaki stantlarda satışlarını yapabilecekler. Metrekaresi 600 TL olan bu stantlarda yer almak isteyen esnaflarımız Belediye’mize başvurabilir” diye konuştu.
İzmir’de yaklaşık 150 bin Kütahyalı’nın bulunduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Bu hemşehrilerimizin ortalama yüzde 70’i gelse 105 bin kişi yapıyor. Aynı zamanda İzmir’in çeşitli noktalarından vatandaşlarımızın da geleceğini hesaba katarsak çok yoğun bir ziyaretçi akınının olacağını düşünüyoruz” dedi.

“KÜTAHYA TANITIM GÜNLERİ’NDE GEDİZ OLARAK YERİMİZİ ALACAĞIZ”
28-31 Ekim tarihlerinde Gediz Belediyesi olarak tanıtım günlerinde İlçenin tarih, kültür ve turizm zenginliklerini tanıtmak amacıyla stant açacaklarını belirten Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak ise, “Gediz’imizin yöresel lezzetlerinin tanıtımının da yapılması amacı ile esnaflarımızla işbirliğinde bulunarak, Kütahya Tanıtım Günleri’nde Gediz olarak yerimizi alacağız.
4 gün sürecek olan etkinlikte, Gediz Belediyesi olarak tanıtım görevlilerimiz ve Gediz Belediyesi Mehter takımı ekibimiz ile İzmir’de tanıtım günlerinde görev alacağız. İlçemizin gözbebeği olan Muratdağı Termal ve Kayak Merkezi ile Gediz Ilıca Termal Tatil Köyümüzü tüm ulusal ve uluslararası fuarlarda olduğu gibi İzmir’de de tanıtımını yapacağız.
Kütahya tanıtım günlerinde ticari satışların yapılacağı stantlarda İlçemiz yöresel lezzetlerinin hem tanıtımı yapılacak hem de esnaflarımıza maddi yönden katkı sağlayacaktır. Güzel İlçemiz Gediz’i her yönüyle yurtiçi ve yurtdışında tanıtımı için elimizden geleni yaparak, ilçe ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyoruz. Düzenlenecek olan tanıtım günlerinin yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayacağını düşünüyor, görevlilerimize kolaylıklar diliyorum” dedi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir