Eğitimcilere “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi anlatıldı

332

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneğince, okul müdürleri ve idarecilere yönelik “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesinin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Kütahya Belediyesi Sosyal Tesisleri’ndeki programa katılan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Yetim Biriminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Reşat Başer, proje ile yetimlere destek olmanın yanı sıra öğrencilere de yardımlaşma, paylaşma ve iyilik yapma duygusunu kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.
Hayat şartlarının giderek zorlaştığını, zorluklardan birlik olarak çıkılacağını belirten Başer, şöyle devam etti: “Her dönemde yaşayan insanlar bulundukları dönemi en zor dönem olarak tanımlıyorlar. Biz de bugün aynı tanımlamayı yapacağız. Bu dönem en zor dönemlerden bir tanesi. Hayat şartları gerçekten çok zor. Biz asla çocuklarımızı zorluğa alıştırmanın peşinde değiliz. Çocuklarımızı zorlukla imtihan edelim amacında asla değiliz. Çocuklarımıza ne verebilirizin peşindeyiz. İyilikte yarışan sınıflar projesi onuncu yılında, aynı başladığı duyguyla devam ediyor. Çocuklara yardımlaşmayı, paylaşmayı, öğretebilir miyiz, bunun gayreti içerisindeyiz.”
Yapılan istatistiki çalışmalara göre günlük 3 ila 5 bin arasında çocuğun ailesini kaybettiği bilgisini de paylaşan Başer, “Gerçekten bu çocukları çok ağır istismarlarla karşı karşıya bırakıyorlar. Organ, fuhuş ve dilenci mafyaları bunların başında geliyor. Bunu üzülerek paylaşıyorum, bunlar bizden daha büyük gayretle çalışıyorlar. Biz hepsini engellemek gibi bir güce sahip değiliz, keşke olabilsek. 150 milyondan fazla çocuğun hepsini himaye edebilecek büyük bir çalışmanın içerisinde olabilsek, hedefimiz bu.” dedi.
Başer, proje ile Kütahya’daki okullarda en az bir tane yetim çocuğa sahip çıkılmasını beklediğini de sözlerine ekledi.
Yapılan çalışmayı iyilik hareketi olarak gördüklerini ve bu harekete katkı sunmaktan memnuniyet duyduklarını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit de “Çocuklarımıza bu duyguyu, yardımlaşma duygusunu, empatiyi mutlaka vermemiz lazım. Bakanlığımızın da bu konuda İHH ve Eğitim-Bir-Sen ile birlikte beraber yürüttükleri bu çalışmanın Kütahya’da da devam edeceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
Toplantıda, Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi Fatih Köse ve İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar da birer konuşma yaparak proje hakkında katılımcılara bilgi verdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir