Kütahya Tasarım Teknokent’ten Yetim çocuklara destek

532

Kütahya Tasarım Teknokent’in, Yetim Sponsorluk Sistemi kapsamında 2 yetim çocuğa destek olacağı bildirildi.
Yaptığı çalışmalar ve elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Kütahya Tasarım Teknokent, sosyal sorumluluk projelerine de katkı sunuyor.
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nca yürütülen Yetim Sponsorluk Sistemi çalışmalarını Kütahya’da da sürdüren İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği, yetimlere destek olmak isteyen kişi, kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmaya devam ediyor.
Bu kapsamda Kütahya Tasarım Teknokent’i ziyaret eden derneğin yetim birimi sorumlusu Serhan Dayanç ve dernek müdürü Şaban Başyiğit, yetim sponsorluğu çalışmaları hakkında Genel Müdür Prof. Dr. Ersan Öz’e bilgiler verdi.
İHH’nın dünya genelinde yaklaşık 140 bin yetime sponsorluk çalışmasıyla destek olduğunu aktaran Dayanç, şunları söyledi: “Dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaşan İHH İnsani Yardım Vakfı, savaş, doğal afet, hastalık, kronik açlık, yoksulluk gibi krizler nedeniyle yetim ve korumasız kalan çocuklara eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ihtiyaçlarını karşılamak ve yarınlara emin bir şekilde hazırlanabilmeleri için uzun yıllardır çalışıyor. Biz de bu çalışmayı Kütahya’mızda sürdürüyoruz. Gerek şahıs gerekse kurumlar çalışmamıza destek veriyor.”
Milli Eğitim Bakanlığıyla geçtiğimiz yıllarda yapılan “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin bu yıl da devam edeceğini kaydeden Dayanç, “Bu çalışmamızla da çocukların huzurlu, güvenli, sağlıklı ortamlarda yaşarken, Türkiye ve dünyanın herhangi bir bölgesinde zorluklar içerisinde yaşam mücadelesi veren başka bir yaşıtıyla paylaşma, yardımlaşma bilincinde olması ve empati geliştirmesi amaçlanıyor.” ifadelerini kullandı.
Dayanç, projeyle geleceğin iyiliksever Türkiye’sini bugünden inşa etmeyi hedeflediklerini dile getirerek, projenin Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluruyla anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, özel okul ya da devlet okulu ayırımı yapılmaksızın gönüllülük esasıyla uygulandığını aktardı.
Kütahya Tasarım Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz de İHH’nın bu çalışmasını oldukça anlamlı bulduğunu ve kendilerinin de gerek kişisel gerekse kurum olarak çalışmaya destek vermekten mutluluk duyacaklarını söyledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir