‘Fiyat artışlarının sorumlusu biz değiliz’

1744

Kütahya Sebzeciler ve Pazar Yerleri Esnaf Odası Başkanı Hakan Akdaş, son zamanlarda meyve ve sebzelerde yaşanan fiyat artışının sorumlusunun pazarcı esnafı olmadığını bildirdi.
Akdaş, yaptığı açıklamada, Pazar esnafının fiyat artışlarından memnun olmadığını ve para kazanamadığını belirterek şunları söyledi: “Pazaryerlerimiz ve pazarcı esnaflarımız bu sektörün denge çubuğudur. Pazar esnaflarımız bu sektörde olmazsa olmazlardandır. Asgari ücretli halkımızın, gariban kesimin, emeklinin, işçinin, memurun, vatandaşlarımızın her zaman yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir. Biz pazarcı esnaflarını yok etmeye çalışan AVM ve marketlere karşı her zaman dimdik ayakta durabilen, alın teriyle, soğuk, sıcak, kar, buz demeden çalışmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz. Soğuk ve çetin geçen kışın etkisinden dolayı sebze ve meyve fiyatlarında verimin düşmesi hasebiyle fiyatlara çok büyük etki etmiş durumdadır. İkinci bir etken ise çiftçilerimizin, halcilerimizin ve pazarcı esnaflarımızın girdi maliyetlerinin artması sebebiyle fiyatlara yansımış durumdadır.”
Havaların ısınmasıyla birlikte yaş sebze ve meyvede fiyatların düşmesini beklediklerini de anlatan Akdaş, “Nisan ayı sonu, mayıs ayının başlarından itibaren hava sıcaklığının artmasıyla birlikte fiyatların düşeceğini bilmekteyiz. Dar gelirli vatandaşlarımızın ceplerini yakan pazar fiyatlarının farkındayız. Bu durumdan sadece vatandaşlarımız değil biz pazarcı manav ve halci esnafları olarak bizlerde rahatsız olmaktayız. Lütfen sizlerden ricam bu konuyu siyasete dökmeyiniz. Başka mecralarda siyasetinizi yapın. Tüm Kütahyalı tüketicilerimize, hemşehrilerime pazarcı esnaflarımıza, esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı işler bol kazançlar diliyorum.” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir