Kütahya 28 Şubatı unutmadı

860

Kütahya’da AK Parti il teşkilatı ve Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu (KÜSİDAP) tarafından, “postmodern darbe” olarak nitelenen 28 Şubat’ın 25. yılı dolayısıyla basın açıklamaları yapıldı.
AK Parti İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, Cumhuriyet Caddesi Karagöz Cami’si önündeki basın açıklamasında, 28 Şubat darbesinin, vesayetçi sistemin ilk tezahürü olmadığını, 15 Temmuz hain darbe girişiminin de aynı kaynaktan beslenen vesayetçi sistemin dışa yansıyan bir sureti olduğunu belirtti.
Türkiye’de yaşanan bazı gelişmelerin 28 Şubat zihniyetinin hala diriliğini koruduğunun işareti olduğunu dile getiren Ceyhun, şunları kaydetti: “Devletimizin 28 Şubat’ın acılarını sağaltmak ve iyileştirmek adına yaptığı muazzam çalışmalarına rağmen bu zihniyetin söylemleri, eylemleri ve kamuflajlı darbe yılları nostaljileri, kabuk bağlayan yaralarımızı kanatmaktadır. Vesayetçi zihniyetle mücadelemiz biz var olduğumuz sürece devam edecek inşallah. 28 Şubat için “bin yıl sürecek” diyenler unutmasın ki 28 Şubat bin yıl sürmedi ancak biz 28 Şubat’ı bin yıl geçse de unutmayacağız. Demokrasimize ve milli iradeye her zaman sahip çıkacağız.”
KÜSİDAP başkanı Nazif Kocaçoban da, 28 şubat sürecinde hayatın her alanından dini tasfiye etmek için bütün devlet kurumlarının seferber edildiğini, devletin kendi halkına karşı topyekun bir zulüm politikası uyguladığını söyledi.
28 Şubatın hayatın her alanını olumsuz etkilediğini ve ekonomiye olan zararına değinen Kocaçoban, şöyle konuştu: “Bütün bunlar olurken, yönetimlerine emekli askerlerin getirildiği bankalardan 17.3 milyar dolar hortumlanarak milletin birikimi, ülkenin zenginliği yağmalanmıştır. Bu süreçte darbenin neden olduğu ekonomik zarar 381 milyar dolardır. Dönemin cuntacıları tarafından 1000 yıl süreceği beklenirken, 28 Şubat darbe düzeni, en fazla 10 yılda millet tarafından tasfiye edilip hak ettiği yere, tarihin çöp tenekesine atıldı. Millet, kamusal alan yalanıyla silinip atılmak istenen siyasi iradesini, iktisadi teşebbüslerini, dini hürriyetini yeninden tesis etti. Darbenin askeri ayağı mahkeme salonunda, siyasi ayağı da sandıkta hesap verip bedelini ödedi. 28 Şubat’ın bürokraside, eğitimde, askeriyede, ekonomide ve siyasette kurduğu bütün düzen millet tarafından 10 yılda çökertildi. 28 Şubat uygulamaları bir bir ortadan kaldırıldı. Başörtüsü ve Kur’an kurslarına tam özgürlük geldi. Devletin dini hayata karşı takındığı tahkir edici, dışlayıcı tavır yerini olması gerektiği tavra yani hürriyete ve hürmete bıraktı. Her ne kadar gerek darbe sürecinde yer alan kadrolarla hesaplaşılmış gerekse de mağduriyetlerin giderilmesi bakımından çok büyük mesafeler kat edilmişse de yine de kanayan bir tek vicdanın, yükselen bir tek ahın, hesap vermemiş bir tek kişinin dahi kalmaması son derece önemlidir. Bu bakımdan, milletin iradesiyle tasfiye ettiği, teveccühünü esirgeyerek gayrimeşru saydığı 28 Şubat’ın sivil, akademik, medya, yargı ve siyasi ayağıyla yargı önünde de hesaplaşmanın gerekliliğine inanıyoruz. 28 Şubatçı zihniyet, kadro ve kurumlar eliyle darbe öncesi ve sonrasında üretilen ne kadar mağduriyet varsa giderilmesi, mağduriyeti giderilmemiş tek kişinin dahi kalmaması gerektiğini ifade ediyoruz.
Bu yönüyle; O dönede siyasi/brifingli yargı kararlarıyla verilen mahkumiyetler yeniden gözden geçirilmeli, mağduriyetler sonlandırılmalıdır. O gün hangi alan olursa olsun mağduriyet yaşamış kişilerin sesine kulak verilmeli, mağduriyetler maddi ve manevi tazmin edilmelidir. Her zaman söyledik, bir daha söylüyoruz: Bu ülkenin garantisi millettir. Millet kendi iradesine sahip çıkmayı, darbelere maruz kala kala öğrenmiş, 15 Temmuz’da meydanlara çıkarak ağır silahlara karşı çıplak elleriyle Türkiye’nin kesintisiz darbe düzenini sona erdirmiştir. Sırtını millete dayamayan, meşruiyetini milletten almayan hiçbir iradeyi meşru görmemiştir, görmeyecektir. Bizler, milleti tasfiye, vesayeti takviye etmeyi amaçlayan bu darbeyi, arkasındaki güçleri, darbenin açtığı yaraları, ürettiği mağduriyetleri, karanlık ilişkilerini, arkasındaki ideolojik anlayışı, millet düşmanlığını unutmadığımız gibi, her zaman bu anlayışa ve sinsi işleyişe karşı teyakkuzda olunsun diye çocuklarımıza, gençlerimize ve gelecek nesillere de anlatacağız, unutturmayacağız.
Basın açıklamalarına teşkilat mensupları ile paltform üyelerinin yanı sıra AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel ve Ceyda Çetin Erenler de katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir