Kitaba ve çocuklara Adanan bir ömür

768

Kütahya’da, kitap ve kütüphane denilince akla gelen ilk isimlerden olan ve neredeyse Türkiye’nin doğusundan batısına, köylerinden mezrasına kadar her köşesinde hem kitap hem de zeka oyunları desteğinde bulunan, dolayısıyla Kütahya adına kültür elçiliği de yapan Zeki Aktürk gelir çoğu insanın aklına.
Zamanın “eşekli kütüphanecisi”nden bu zamanın otomobilli kütüphanecisinin bir adanmışlığın, bir sevdanın hikayesidir gönül insanı Zeki Aktürk hikayesi.
2007-2022 yılları arasında bağış olarak topladığı kitapları 200 okula, kimi zaman hususi arabasıyla “en büyük yardımcım, destekçim, asistanım” dediği eşi Seyyare Aktürk hanımefendiyle beraber okullara dağıtıp çocukların yüzündeki mutluluğa şahit oluyorlar, kimi zaman da kargo aracılığıyla gönderdikleri hiç tanımadıkları uzak illerdeki çocukların “teşekkür” videolarıyla huzur buluyorlar.
Aktürk, şimdiye kadar yaptığı hizmetlerden şöyle bahsediyor: “Eşimin memleketi Kütahya’da merkez, ilçe ve köyler olmak üzere 104 okula destek olduk. Lakin uzun zamandır içimde uhde olan kendi memleketim Afyonkarahisar’ın Çay ilçesindeki merkez ve köy okullarına da destek olma hayalim vardı. Bunu da kısa zaman önce gerçekleştirdik elhamdülillah.
Bu çalışmamda şevkimi ve hizmet etme aşkımı alevleyen Sayın Çay İlçe Milli Eğitim Müdürüm Mehmet Akif Türk hocamla beraber Çay ilçemizin merkez ve köyleri olmak üzere 13 okula bizzat giderek, köy köy dolaşarak gülen yüzleri, ışıl ışıl parlayan gözleri, o sevgiyi görüp hissederek kitap ve zeka oyunları dağıttık. Yakasenek köyüne geleceğimizi haber alan Sultandağı Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ramazan Turan hocam da nezaket göstererek bizlere ev sahipliği yaptı. Hocamızın hizmetlerimizi takdir etmesi bizleri ayrıca mutlu etti. “Alan el ile veren el arasında köprü” olmaya vesile kılan bütün kitap destekçilerimize, idarecilerimize, sevgili basın mensuplarımıza yürekten şükranlarımızı sunuyoruz. Kitap tutan ellerin, kitap okuyan merhametli gönüller olması temennisiyle yola devam inşallah. “Derdiniz derdimizdir” diyenlere selam olsun.”
Bizler de bu yola Aktürk’e başarı ve kolaylıklar diliyoruz.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir