TURKOVAC aşısı Kütahya’da uygulanmaya başlandı

682

Yerli aşı TURKOVAC’ın Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası ve aşı polikliniklerinde uygulanmasına başlandı.
TURKOVAC aşısı yaptırmak isteyen çok sayıda vatandaş, aşı uygulama merkezlerine başvurdu. Randevu alarak Ek Hizmet Binası’na gelen vatandaşların aşıları sırayla yapılıyor.
İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, yerli aşının Kütahya’da ilgi gördüğünü belirtti.
Vatandaşların randevularını alarak aşılarını olmaya başladığını aktaran Erşan, şunları kaydetti:
“18 yaşını doldurmuş vatandaşlarımız, daha önce hiç aşı yaptırmamış veya hatırlatma dozu yaptırmak isteyen vatandaşlarımız aşılarını olabilmekte. Bugüne kadar hiç aşı olmamış olan ve TURKOVAC’ın uygulanmaya başlamasını bekleyen vatandaşlar vardı. TURKOVAC’ın ilimizde uygulanmaya başlamadı onlar için bir müjde olmuş oldu.”
Aşı olmak için ek hizmet binasına vatandaşlardan Mehmet Ali Ekiz, dördüncü doz aşısını olmak için TURKOVAC’ı beklediğini söyledi.
Ekiz, daha önce 3 doz aşımızı eşimle birlikte olmuştuk. TURKOVAC aşımızın Kütahya’ya geldiğini duyduk. Randevu alarak gelip aşımızı olduk. Aşının üretiminde emeği geçenlerden Allah razı olsun.” dedi.
Türkiye’nin aşı üretmesinin gurur verici olduğunu dile getiren Bayram Aslan ise, “Daha önce 2 doz Biontech aşısı yaptırdım. TURKOVAC’ın ilimize geldiğini duyunca gelip üçüncü doz aşımı yaptırmak istedim. Ülke olarak yerli ve milli aşı üretmiş olmak beni gerçekten gururlandırdı, onurlandırdı. Üçüncü dozda tercihimi yerli aşıdan yana kullanmaktan dolayı ayrıca sevinçliyim.” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir