Kütahya’ya yerli ve Elektrikli otobüs

972

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, TEMSA’nın yüzde yüz yerli elektrikli otobüsünün toplu taşıma ve servis aracı olarak kullanımının deneme sürüşlerini başlattıklarını bildirdi.
Işık, belediye önünde düzenlenen tanıtım töreninde yaptığı açıklamada, Kütahya’da ilk kez deneme amaçlı elektrikli aracın 10 gün süre ile Kütahyalıların ve Kütahya Belediyesinin hizmetine sunulduğunu belirtti.
Kütahya’ya ilkleri yaşatmanın mutluluğu içinde olduklarını dile getiren Işık, şunları söyledi:
“Aselsan ile birlikte elektrikli araçların Türkiye’de ilk kez pilot il olarak Kütahya Belediyesi ile Aselsan arasında yapılan ve sanayi işbirliği protokolü kapsamında fizibilitesi hazırlanıp desteklenmesine karar verilen proje kapsamında güneş enerji sistemli şarj ünitelerinin, Kütahya’da kurulmasını sağlayacağız. Bundan sonraki süreçte belediyemizin kendi personelinin ulaşımında, gerekse üniversite öğrencilerimizin hizmetinde kullanılmak üzere fizibilite raporunun hazırlanarak bize teslim edilmesinin ardından proje kapsamında şehrimizle tanıştırmaya başlayacağız.”
Elektrikli otobüsün teknik bilgilerini paylaşan TEMSA Kamu Satış Müdürü Ali Acıbadem ise, TEMSA olarak aracımızı Kütahya Belediyesine 10 günlük deneme süresi için teslim ediyoruz. Bu fırsatı bize tanıyan Belediye Başkanımız Alim Işık’a teşekkür ediyorum. Bu vizyonun diğer belediyelere de öncülük etmesini, Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de elektrikli araçların yaygınlaşmasını temenni ediyorum. Burada temel hedeflerin başında belediyemizin yakıt maliyetini en aza düşürerek, güneş enerji panel sistemleriyle doğadan aldığımız enerjiyi araçlarımıza yükleyerek daha az maliyet, tasarruf ve çevreci otobüslerimizle belediyelerimize katkı sunmayı planlıyoruz. “Aracımızın tüm materyalleri Avrupa Birliği normuna uygun tasarlandı. Kullanılan teknolojinin yüzde 100’ü yerli. Batarya ve yazılımlar TEMSA tarafından geliştirildi. Araç yüzde 100 elektrikli bir araçtır. En az 2 saat süre ile şarj ile yaklaşık 400 kilometre menzile sahiptir.” ifadelerini kullandı.
Konuşmalarının ardından elektrikli otobüs ile katılımcılarla birlikte kısa bir şehir gezisi gerçekleştirildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir