Erbaş orman köylüsü için soru önergesi verdi

4521

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, orman köylüsünün mağduriyet yaşadığı bazı konular ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığına soru önergesi verdi.
Erbaş, daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda dile getirilmeyen Kütahya’nın orman köyleri ve orman köylüleri ile ilgili meclis genel kurulunda yapmış olduğu konuşmasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı’na orman köylüleriyle ilgili soru önergesi verdi.
Erbaş, önergesinde, Orman köylerin mağduriyetinin giderilmesi için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye şu soruları sordu: “Bölgem Kütahya’nın yüzde 56sı ormandır. Toplam 546 köyümüzün 530’u orman köyü Yani neredeyse köylerimizin tamamı orman köyüdür. Kütahya nüfusunun yüzde 23’ü orman köylerinde yaşıyor. Orman köylülerimizin sorunları ile TBMM Genel Kurulu’nda dile getirmiş olduğumuz talepler karşılık bulmuş, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılı orman çalışanları ile ilgili iş gücü çalışma fiyatlarına 6 aylık süreçlerle yüzde 51 artış geleceğini açıklamıştır. Ancak seçim bölgem Kütahya’da orman çalışmaları yıl içinde ocak ayında başlayarak mayıs ayına kadar ormanların yüzde 65- yüzde 70 kesimleri yapılmaktadır. Bu bağlamda, yüzde 51 artış 6 aylık 2 periyoda bölünmeden bu yıla mahsus olarak ocak ayına yansıtılabilir mi? Enflasyon farkı orman çalışanları ile ilgili iş gücü çalışma fiyatlarına yansıtılacak mıdır? Orman köylülerimizin sosyal güvenceleri ile için çalışma yapılacak mıdır?”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir