Gazel ve Kavuncu’dan Tavşanlı’ya sağlık ziyaretleri

446

Milletvekili Gazel ve Rektör Kavuncu Tavşanlı’da AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Tavşanlı ilçesindeki sağlık tesislerini ziyaret etti.
KSBÜ Tavşanlı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Aile Sağlık Merkezi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Tavşanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezlerini ziyaret eden Gazel, Kavuncu ve beraberindeki heyet, kurum temsilcilerinden bilgiler aldı.
Ziyaretleri değerlendiren Milletvekili İshak Gazel, şunları söyledi: “Ziyaret ettiğimiz Tavşanlı Sağlık Hizmetleri MYO ile de Tavşanlı ilçemiz 2 Üniversiteli ilçemiz olmuş oldu. Kısa bir süre içerisinde eğitim kokan bu tarihi binaya üniversite tabelasını astı, eğitime başladı. 1950’li yıllarda bu bina ortaokul olarak inşa edilmiş ve uzun yıllar bu amaçla kullanılmış. Daha sonra Dumlupınar Üniversitesi’nin ilçede ilk kuruluşuna ev sahipliği yapmış. Sonrasında ise sırasıyla İlçe Kütüphanesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kullanılmış. Şimdi ise Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin kuruluşuna ev sahipliği yaparak bu misyonunu sürdürüyor. Doğrusu içindeki öğrenci atölye, laboratuvar ve sınıfları ile bize bile “burada öğrenci olmak varmış” diye hissettirdi. Üniversitemiz ile İlçe Sağlık Müdürlüğü arasında yapılan anlaşmalarla bir yandan öğrencilere hastanelerde uygulama yaptırarak öğrencilerin kaliteli eğitim almaları sağlanıyor, bir yandan da sağlık hizmeti veriyorlar. Kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılması ve kurumlar arası işbirliğinin de iyi bir örneğidir, bizim istediğimiz de budur. Okulumuzda şu anda 13 öğretim elamanı var, 4 bölümde eğitim veriliyor. Program mezunlarının iş bulma olasılıklarını yüksek görüyorum; ağız diş sağlığı teknikerlerine sahada ihtiyaç var, öğrencileri de Tavşanlı Diş Hastanesinde eğitim alıyor. İş uğraşı ve fizyoterapi bölüm öğrencileri de Tavşanlı Fizik Tedavi Hastanesinde hem eğitim görüyor hem de çalışıyorlar. Sterilizasyon, Dezenfeksiyon, Antisepsi bölümünün devlet üniversiteleri içerisinde sadece Hacettepe ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde bulunduğunu öğrendim. Doğrusu çok ihtiyaç duyulan yeni bir meslek alanı. Bu tarz bölümler Kütahya’nın tercih edilirliğini artıracaktır. Şunu da söylemek isterim; her ne kadar Sağlık Üniversitemiz bu binada eğitime başladı ise de kesinlikle bir kampüs alanı ve sonrasında da yeni bir binaya ihtiyaçları var. Üniversitenin bir gelişme potansiyeli var ve Tavşanlı’ya, sağlık hizmetlerine de büyük katkı verecek. Tavşanlılı hemşehrilerimizin ve yerel dinamiklerin üniversite kampüs alanı konusunda çözüm getireceklerine inanıyorum, bizim de üzerimize düşen bir şey olursa biz de getirmeye hazırız.”
Tavşanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ziyareti hakkında da bilgiler veren Gazel, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Kütahya artık fizik tedavide marka bir il durumuna geldi. Pek çok milletvekili arkadaşımız bizlere kendi seçim bölgelerinde ki hastaların Kütahya’da tedavi olma taleplerini iletiyorlar, buna büyük şehirlerde yaşayanlar da dahil. Geçtiğimiz yıl Tavşanlı’da açılan yeni Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesini detaylı bir şekilde gezince bunun nedenini daha iyi anladım. Doğrusu çoğu büyük şehirde bile bulunmayan kapsamda ve nitelikte bir hastane bizim ilçemizde var. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, Ankara’da, İstanbul’da en gelişmiş Fizik Tedavi Rehabilitasyon hastanesinde ne varsa, hangi tür hastalar tedavi ediliyorsa Tavşanlı’da da bunlar var, o hastalar burada da tedavi edilebiliyor. Nitekim ziyaret ettiğimiz hastalar da bize bunu söylediler. Felç geçirmiş ve senelerce Ankara’ya gitmek zorunda kalan hemşehrilerimiz aynı özellikte bir tedaviyi şimdi kendi memleketlerinde, hemen yanı başlarında ki bu hastanede alıyor olmanın minnettarlığı içindeler. Pandemi nedeniyle açılamayan tedavi havuzları gibi bazı bölümler var. Ayrıca ilk açıldığında henüz tedavi kadrosu tam oluşmamıştı. Şimdi bu ihtiyaçlar da karşılanıyor, tedavi birimleri de zamanla açılacak. Tavşanlı çok şanslı, çünkü burada Sağlık Üniversitesi var ve ilgili bölüm öğrencileri ve hocaları bu hastanede hizmet veriyorlar. Bu hastanenin yakın gelecekte Tavşanlı için bir marka değeri oluşturacağından hiçbir kuşkum yok.”
Tavşanlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ziyareti
“Tavşanlı için önemli bir diğer sağlık tesisi de yine AK Parti hükümetlerimiz döneminde hizmete girmiş olan Diş Hastanesi. Modern araç-gereç ve teçhizatla donatılmış olan hastanemizde şu anda aktif olarak 16 Diş Hekimi görev yapıyor. Günde 400 poliklinik hastası kabul edilen merkezde bazı cerrahi müdahaleler Tavşanlı İlçe Hastanesi imkanlarında da yapılabiliyor. Acil birimi de gece 24:00 e kadar hemşehrilerimize hizmet veriyor. Ziyaret esnasında köyden gelen bir teyzemiz ve amcamızla da sohbet ettik. AK Parti milletvekili olduğumuzu söyleyip geçmiş olsun dileğimizi ilettiğimizde büyük bir şükran ve teşekkür duygusu ile bize karşılık verdiler. Burada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman ifade ettiği millete hizmetkar olmak” sözünün nasıl vücud bulduğunu bir kez daha görmek fırsatı buldum, bu tesisler ve sunduğu hizmetlerle gurur duydum. Tavşanlı Sağlık Merkezi Bugün ziyaret ettiğimiz bu sağlık kompleksi kendi sınıfında zannediyorum en gelişmiş olanlarından. Sağlıklı Yaşam birimi, koruyucu sağlık hizmetleri, psikolojik ve sosyal hizmetler, Beslenme ve Diyet danışmanlığı, kanser erken teşhis merkezi, aşı saklama birimi, günde 500 kişiye poliklinik hizmeti verilen Aile Sağlığı Merkezi, 112 Acil İstasyonu ve İlçe Sağlık Müdürlüğü hepsi bir arada bulunuyor. Buraya başvuran hastaların tüm kan tetkikleri İlçe Hastanesinin imkanları ile yapılabiliyor. Mamografi ve dijital röntgen gibi her hastanede bulunmayan görüntüleme cihazları burada var. Eskiden Sağlık Ocakları vardı, sağlık personeli her zaman fedakarlıkla buralarda görev yaptılar. Ancak bunların çoğunda imkanlar yetersiz olduğu için sadece belli bazı tetkikler için buralara başvurulurdu. Şimdi ise her türlü imkana sahip, köylere, mahallelere insanımızın ayağına hizmet götüren böyle bir sağlık altyapısına sahibiz.”
“Bugün bu ziyaretlerden elde edindiğim izlenim Tavşanlı sağlık alt yapısı açısından il düzeyinde imkanlara sahip bir ilçemiz. Sağlık Üniversitemizin de ilçede bulunması okul açmış olması büyük bir imkan. Muhalefete sesleniyorum, bu tesisleri gezsinler, o zaman insanımızın AK Parti’ye neden bu kadar büyük teveccüh gösterdiğini belki anlayabilirler. Laf değil icraat üretiyoruz, insanımızın en sıkıntılı anında devletin sıcak elini onlara uzatıyoruz. Köyden kentten, zengin fakir ayırt etmeksizin herkes birinci sınıf sağlık hizmeti alıyor, fedakar sağlık personelimiz son teknoloji ile şifa dağıtıyorlar. Bugün Ankara’da hastanelerde ne varsa Tavşanlı’da, Kütahya’da da o var. Pandemi gibi ağır bir salgında hemşehrilerimizi başka bir ile muhtaç etmedik, kendi hastanelerimizde, kendi yoğun bakımlarımızda, kendi doktorlarımızla tedavi ettik.
Bu süreçte başka illerden hastalara bile hizmet verdik. Eksiklerimiz varsa da bunları da giderecek biziz. Halkımız da bunun bilincinde olduğu için bizlerden desteklerini hiç esirgemediler. Bizler de hep bu sorumluluk duygusu ile hareket edecek, halkımızın sesi olacağız.”
BÜLTEN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir