Atatürk, Milli Mücadele ve Kütahya sergisi açıldı

636

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kütahya’nın kurtuluşunun 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Atatürk, Milli Mücadele ve Kütahya” konulu fotoğraf sergisi açıldı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Büyük Taarruz ile cumhuriyetin kurulmasının ardından Kütahya’yı ziyaretlerinden fotoğrafların yer aldığı sergi hakkında İl Kültür ve Turizm Müdür Zekeriya Ünal, Vali Vekili Mustafa Güney’e bilgiler verdi.
“TÜRKLERİN ZAFER AYI”
Ağustosun Türklerin Zafer ayı olduğunu söyleyen Vali Vekili Mustafa Güney, Türklere Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi ve ebedi yurt olmasını sağlayan Büyük Taarruz ve Dumlupınar Başkomutan Meydan Muharebesi’ne dek birçok zafere imza atıldığını söyledi.

“GENÇLERİMİZ TARİHİNİ İYİ BİLMELİ”
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kütahya’nın kurtuluşunun gurur ve coşkuyla kutlanacağını ifade eden Güney, “Şanlı zaferlerimizin gençlerimiz tarafından iyi bilinmesini istiyoruz. Neden şehit ve gazilerimiz olduğunun bilincinde olmalarını ve dedelerine layık bir nesil olmaları arzu ediyoruz. Düzenlenen etkinliklerin sebebi bu. Tarihi zaferleri bizlere hediye eden Sultan Alparslan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bütün kahramanlarımızdan Allah razı olsun” dedi.
Sera AVM’de açılan “Atatürk, Milli Mücadele ve Kütahya” konulu fotoğraf sergisi 29 Ağustos Pazar gününe dek ziyarete açık olacak.
Serginin açılışına; Vali Vekili Mustafa Güney’in yanı sıra Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Mustafa Baş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Vekili Mustafa Tokay, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Damcı, STK temsilcileri ile davetliler katıldı.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir