“Millet iradesinin yanında, vesayet zihniyetinin karşısındayız”

468

Kütahya’da, Memur-Sen’e bağlı sendikalar ile Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, açıklama yapan 103 emekli amiral için suç duyurusunda bulundu.
“DARBE ÇAĞRIŞIMLI BİLDİRİYE MİLLETİMİZ SESSİZ KALAMAZ”
Kütahya Adliyesi önünde bir araya gelen Memur-Sen İl Başkanı Fatih Köse ve Memur-Sen’e bağlı sendika temsilcileri ile KÜSİDAP temsilcileri, hazırlanan dilekçeyi müracaat savcısına teslim etti.
Köse, adliye çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk milletinin iradesine yönelik hiçbir vesayet imasına tahammülü olmadığını belirtti.
Emekli amirallerin yayımladığı ‘darbe çağrışımlı bildiriye’ milletin sessiz kalmasının düşünülemeyeceğini dile getiren Köse, şunları söyledi: “Milletimiz, açıklamayı yapanlar ve yazanlar kadar yazdıranların ve yayanların da farkındadır. Açıklamaya seyirci kalarak milli iradeye uzanan tehdide bir nevi destek veren, darbe heveslilerine güç devşiren milletvekillerini, yerel yöneticileri görmekte ve bu hastalıklı hallerini kayda almaktadır. 15 Temmuz’da kursaklarında kalan heveslerini FETÖ ayarlı açıklamanın satır aralarına gizlenmiş bir şekilde görüyor, kirli niyetlerini not ediyoruz. 15 Temmuz gecesi bütün vahşetiyle uygulanan ihanet planlarının milletimizin çelik göğsüne çarparak nasıl suya düştüğünü hatırlatıyor, bu açıklamayla aşikâr edilen kirli niyetlerin de aynı şekilde milletin maşeri vicdanında mahkûm edilerek tarihin kirli sepetine gönderildiğini, gönderileceğini ilan ediyoruz.”
“MİLLLET DARBE FİKRİNİ SÖKÜP ATMIŞTIR”
“Unutulmamalıdır ki 15 Temmuz gecesi darbeyi önleyen, darbecilere meydanları dar eden millet, Türkiye’nin tarihinden vesayetin izlerini, yarınından muhtıra ve darbe fikrini söküp atmıştır” diyen Köse, şöyle devam etti: “Bütün darbe heveslileri, vesayet sevdalıları bilmelidir ki, 250 şehidimizin kanıyla 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı yazılan manifesto bu ülke için sadece bir milat değil, kanla imzalanmış bir ahittir. Bizler, darbenin kendisi bir yana imasına dahi tahammülümüzün olmadığını; şehitlere verdiğimiz ahdimizin arkasında, millet iradesinin yanında, darbelerin ve ihanetin karşısında durmaya devam edeceğimizi herkese ilan ediyoruz. Türkiye artık darbecilerden hesap sorulan bir ülkedir. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 103-104 amiral eskisi ve açıklamaları hakkında soruşturma başlatmış olmasını yerinde buluyor, faillerle birlikte iştirakçileri ve azmettiricileri de ortaya çıkaracak bir hukuki sürecin işleyeceğine inanıyoruz.”
“MİLLİ İRADEMİZE UZANAN ELLER CEZALANDIRILMALIDIR”
Emekli amirallerin yayımladığı ‘darbe çağrışımlı bildiri’ için suç duyurusunda bulunduklarını da kaydeden Köse, “Biz de Memur-Sen olarak 81 ilde milletin iradesine karşı bir müdahale hevesi olarak gördüğümüz bu meş’um açıklama ve o açıklamaya imza atanlar hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Hazırladığımız dilekçeyi savcılığa teslim etmek için bir araya geldik. Millet olarak, irademize uzanmak isteyen elin ve arkasındakilerin ortaya çıkarılmasını, yargılanmasını, cezalandırılmasını istiyoruz. Bizi bugün yalnız bırakmayan Gönüllü Teşekküller Vakfı Kütahya şubesi üyeleri STK’larımıza teşekkür ediyoruz. Onlar buradalar, çünkü hissiyatımız bir, gayretimiz bir, Vatanımız bir, bayrağımız bir, istikametimiz bir, istiklalimiz bir. Bu birliğe kasteden her türlü zorbalığın karşısında biriz ve beraberiz. Hep birlikte diyoruz ki vesayet sevdalılarına hadleri bildirilmeli, darbe heveslileri yargı önünde hesap vermelidir. Öte yandan bu bildiriye imza atanların siyasete müdahale aracı olarak kullandıkları rütbeleri ellerinden alınmalı, o rütbeler üzerinden elde ettikleri kazanç ve imtiyazlar sona erdirilmelidir.” diye konuştu.
Darbenin imasına dahi tahammüllerinin olmadığını da kaydeden Köse, “Bizler, şehitlerimize verdiğimiz ahdimizin arkasında, millet iradesinin yanında, darbelerin ve ihanetin karşısında durmaya devam edeceğimizi herkese ilan ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir