Kütahya’da Avukatlar Günü kutlandı

460

Kütahya’da, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
Kütahya Barosu tarafından adliye binasında düzenlenen törende protokol üyeleri ile baroya kayıtlı avukatlar bir araya geldi.
Baro Başkanı Ahmet Atam, burada yaptığı konuşmada, savunmanın, insanlığın en kadim mesleklerinden biri olduğunu belirtti.
Avukatlar olarak hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı ve aksaklıklarla mücadele etmek zorunda olduklarını dile getiren Atam, şunları söyledi: “Hukuk devleti mücadelesinde ve hukukun üstünlüğünün tesis edilmesinde etkin bir rol oynadığımızın ve gücümüzün farkında olmalıyız. Avukatlar olmazsa adalette tam anlamıyla sağlanamaz, hukukun üstünlüğü de olmaz, yargı bağımsızlığından da söz edilemez. Hukuk devletinin, adil yargılanma duygusunun ve toplumsal barışın sağlanması güçlü, cesur ve bağımsız bir savunma mesleğinin gücüyle orantılıdır. Bizim en önemli görevlerimizden biri hukukun üstün tutularak keyfiliklerin önlenmesidir. Biz avukatlar, cesur ve bağımsız olmalıyız. Kabuğuna çekilmiş, toplumdan uzak, sosyal konularda duyarsız kalarak, kurumsal bir ciddiyet sağlanamayacağının farkındayız. Bu bilinçle birçok çalışmamız oldu, birçok yararlı işe imza attık.”
“Bizler tarih boyunca her zaman bir arada olma gayesi ve gayreti içinde olmuş bir milletiz.” diyen Atam, şöyle devam etti: “Bu idealle varlığımızın sonsuza kadar süreceği ve devletin bekasını ifade eden bir tabir olan “Devlet-i Ebed Müddet” demişiz. Devletin bekası da ancak milletimiz tarafından kutsal sayılan değerlerle sağlanır. Bunlar; vatan, hâkimiyet, hürriyet, bağımsızlık, güvenlik ve tabii ki adalettir. Türk devlet felsefesinde; “Töre konuşunca Han susar” denilmiş ve daha sonraki dönemlerde de “adalet mülkün temelidir” sözleri bizim temel ilkemiz olmuştur. Biz Avukatların görevi, hukukun uygulanması ve adaletin tecellisidir. Bunu yaparken de her türlü hukuksuzluğun karşısında durmak asli görevimizdir. Sessiz kalmamızın beklenmesi, varlık sebebimizi inkar edin demektir. Bunun için konuşuyor, bunun için yanlışları söylüyor, bunun için mücadele ediyoruz. Bunları yaparken de; davaların tarafı gibi görülüp saldırıya uğruyoruz, darp ediliyoruz, tehdit ediliyoruz ve ne yazık ki, hatta öldürülüyoruz.”
Atam, törene katılan herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir