Karacakaş Göleti hizmete açıldı

917

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan tesislerin açılışı için 363 tesisten biri olan Kütahya’nın Tavşanlı ilçesindeki Karacakaş Göleti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çevrim içi katılımıyla hizmete açıldı. .

Törene; Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Milletvekilleri Ahmet Tan, İshak Gazel, Ahmet Erbaş, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Tavşanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, daire müdürleri, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılış öncesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 1. Su Şûrası Lansmanı ve 363 tesisin toplu açılış töreninde bir konuşma yaptı.

“418 BİN 500 DEKAR ARAZİ SULU TARIMA AÇILDI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Su İşleri tarafından yapımı tamamlanan 363 tesis sayesinde 146,5 milyon metreküp su depolandığını, yıllık 12,3 milyon metreküp içme suyu elde edildiğini, günlük 299 bin metreküp su arıtıldığını ve 418 bin 500 dekar arazinin sulu tarıma açılmış olacağını kaydetti.

“427 MİLYON LİRAYA YAKIN KATKI SAĞLANACAK”

Türk ekonomisine yıllık 427 milyon liraya yakın katkı sağlanacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan; baraj, içme suyu, sulama, toplulaştırma, atık su ve taşkın koruma tesislerinin yer aldığı, toplam yatırım tutarı 5 milyar 200 milyon liraya varan eserlerin hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmalarının ve Bartın’daki tesislerin açılışının ardından canlı bağlantıyla Kütahya’daki törene katıldı.

KÜTAHYA’YA 173 MİLYON TL DEĞERİNDE YATIRIM

Kütahya’da yapımı tamamlanan DSİ yatırımları hakkında bilgiler veren Kütahya Valisi Ali Çelik, “Talimatlarınızla ilimize kazandırılan bugün ilimizde açılışı yapılacak 173 milyon yatırım değeri olan 11 tesisten biri olan Tavşanlı/Karacakaş Göleti, temelden 26 metre yükseklikte ve 830 bin metreküp su depolama kapasitesine sahiptir. Bu gölet ile 2 bin 380 dekar kuru tarım arazisi suya kavuşacaktır. Bu sayede hem tarlalardaki verim artacak, hem de yörede ürün çeşitliliğine katkı sağlanacaktır. 1. Su Şura’mızın ve açılışı yapılan tüm tesislerin ülkemize, Kütahya’mıza hayırlar, bereketler getirmesini diliyor; şehrimiz adına şükranlarımızı arz ediyorum” diye konuştu.

“KURAK TOPRAKLARA HAYAT SUYU”

Karacakaş Göleti görüntülerinin ekrana yansıtıldığı törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Göletten gümbür gümbür abıhayat suların geldiğini gördük. Kurdeleyi keserek inşallah kurak topraklara hayat suyu vermiş olalım” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek tesislerin açılışı gerçekleştirildi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir