Zafer Meydanı trafiği yan yolla rahatlatılacak

584

Kütahya’da kent merkezinde yaşanan trafik yoğunluğunun azaltılmasına yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında Azerbaycan Parkı’nın alt kısmı da araç trafiğine açılıyor.
Belediye Başkanı Alim Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahya merkezinde özellikle son yıllarda ciddi anlamda trafik kargaşasının yaşandığını ve bunun için çözüm arayışı içinde olduklarını belirtti.
Yaşanan trafik karmaşasının, Zafer Meydanı’na yapılan alt geçidin yönünün ters olmasından kaynaklandığını dile getiren Işık, şunları söyledi: “Şehrimizin merkezindeki trafik sıkışıklığına çözüm bulmak için Zafer Meydanı Projesini projelendiriyoruz. Ama acil uygulamaya konulabilecek tedbirler nedir sorusunun cevabını ararken yaptığımız proje çalışmasından oradan geçmişten beri dünyada örnekler çok az olan yan yolu olmayan alt geçit uygulamasının Kütahya’mıza yakışmadığını söylemiştik. Onun yan yolunu açarak hemen bu işe bir çözüm bulabiliriz diye düşündük ve onun uygulaması olarak arkadaşlarımız projelendirdiler, gerekli müracaatlarımızı yaptık. İl Trafik Komisyonu’ndan kabul oldu ve hemen hafta sonu pandemi nedeniyle sokağa çıkma yasağının olduğu bir dönemi fırsat bilerek uygulamaya koyduk. Bugün ham yol çalışması tamamlandı yarında inşallah asfalt atılıp projeyi uygulamaya koyacağız.”
Yapılan çalışmayla trafiğin rahatlamasını beklediklerini de aktaran Işık, “Böylece özellikle Eskişehir istikametinden gelip de şehrin merkezine veya Afyonkarahisar’a dönecek olan vatandaşlarımızın başka türlü bir imkanı yoktu. Mutlaka vazonun etrafından dolanıp Afyonkarahisar yoluna girmesi gerekiyordu. Vazo çevresine de gerek yaya gerek araç trafiği bu anlamda bir kargaşaya yol açıyordu. Şimdi Eskişehir istikametinden gelip Afyonkarahisar istikametine dönecek olan veya diğer ara yollardan girip de bu yola girecek vatandaşlarımıza bir alternatif koyduk. Adnan Menderes’ten direk gelip alta girmeden karşıya geçecek veya bir yöne sapacak vatandaşlarımıza bir alternatif sağlamış olduk.” diye konuştu.
Kentin çeşitli bölgelerinde bulunan bazı ağaçların kesimi ile ilgili de bilgi veren Işık, anıt ağaçların korunduğunu, onun dışında yola, yaya veya araç trafiğine engel olan veya içten çürümüş bazı ağaçların da kesildiğini sözlerine ekledi. AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir