Belediye’ye personel alımı için Kuralar çekildi

724

Kütahya Belediyesi Özel güvenlik ve Personel A.Ş. bünyesinde görevlendirilmek üzere 15 kamyon şoförü ve 2 sıhhi tesisatçı alımı kura çekimi Kütahya 3. Noterliği Baş Katibi Ayferi Kardaş huzurunda gerçekleşti.
Kütahya Belediyesi Özel güvenlik ve Personel A.Ş. bünyesinde görevlendirilmek üzere 15 kamyon şoförü ve 2 sıhhi tesisatçı alımı kura çekimi Kütahya Belediyesi konferans salonunda noter huzurunda yapıldı. Kura çekilişinin açılışını yapan Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık yeni alınacak şoförlerin belediyeye ve Kütahya’ya hayırlı olmasını diledi. Başkan Işık konuşmasında; “Öncelikle dün akşam milletimiz coşkusu ile açtığımız Kütahya Kalesi’nin ışıklandırma projesi ve hazırladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı katılımları için herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Tarihler kolay yazılmıyor. Tarih yazmak için önce tarih yazacak yüreğe ihtiyaç vardır. O yürekte Kütahya’da var. Bugünde hayırlı bir iş için buradayız. Kütahya Belediyesi’nin ihtiyaç duyduğu farklı branşlarda toplam 36 işçi alımının ikisi için yani kamyon şoförü ve sıhhi tesisatçı personeli alımı için kura çekimine başvurduk. Toplam 36 kontenjan için bin 206 hemşerimiz başvurmuştu. Bunlardan 574’ü 15 adet kamyon şoförlüğü için, 63 adedi de 2 kişilik sıhhi tesisatçı için başvurdu. Bekoloder, greyder operatörü, beton asfalt serpme operatörü, yükleyici operatörü, silindir operatörü, otomotiv kaporta ustası, mekanik motor ustası, iş makineleri bakım ve onarımcısı, yağlayıcı ve besleyici, tornacı, otomotiv elektrikçisi, kaynakçı ve diğer teknik branşlarda da uygulamalı sınavlarımız devam ediyor” dedi.

UYGULAMALI SINAV YAPILDI
Şoförlük için müracaat edenlerin tek tek uygulamalı sınava tabi tutulduklarını belirten Başkan Işık 95 ağır vasıtanın olduğunu ancak buna karşılık 73 şoförün olduğu bilgisini verdi. Işık; “Kamyon şoförü ve sıhhi tesisatçı müracaat eden 600’ün üzerindeki hemşerimiz tek tek bir komisyon tarafından uygulamalı sınava alındı. Yani eline buraya geldiğinde kullanacağı kamyon türü ağır vasıtalar verildi ve belli bir parkur üzerinde bu vasıta ile uygulamalı sınav yapıldı. Jüri üyeleri tek te kendilerine not verdiler. Bu notların ortalaması alındı ve kamyon şoförlüğü için müracaat eden hemşerilerimizden ortalama 85 ve üzeri not alan vatandaşlarımız bugün bu salona davet edildi kura çekimi için. 85 puanın altında kalanları elemiş olduk. Burada yapılan kura çekimi 85 ile 96.67 en yüksek puan arasında not almış 43 kardeşimiz var. Yine buna ihtiyacımız vardı. Şuanda bizim ağır vasıta ehliyetine ihtiyaç duyan 95 adet aracımız var. Maalesef 73 şoförümüz var. Geçmiş yıllarda çok sayıda şoför alınmış. Ama bu şoförlerin hangi aracı kullanacağı hangi araç için hangi türde şoföre ihtiyacımız varsa onu alayım anlayışından ziyade şoför ehliyeti olanı alınmış. Yetiştiririz demişiz. Bu şoförlerin altına verilecek araçlar 500 bin ile 1 milyon TL arasında araçlardır. Bunu kullanamayan bir kişiyi bizim almamızın bir anlamı yok. Yani şoför ihtiyacımız olduğundan değil ağır vasıta ve gerçek şoför ihtiyacımız olduğundan bu alımı yapıyoruz. Şuanda 73 şoförümüz var. Yani 22 şoför, ağır vasıta aracımız olduğu halde eksik. Şuanda 15 kamyon şoförü alıyoruz” ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Alim Işık konuşmasının ardından kendi elleri ile kura çekimini yaptı. Kura çekim törenine katılan belediye başkan yardımcıları Abdullah Damcı, İlyas Bahar ve Ömer Köse’de kura çekimi yaptılar. Ayrıca uygulamalı sınavı geçerek kura çekimine katılan adaylarda kura çekilişine katıldılar.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir