Kütahya’da Katılımcı Kadınlar Kooperatifi kuruldu

804

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, belediye öncülüğünde, Sınırlı Sorumlu Kütahya Katılımcı Kadınlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin kurulumunun gerçekleştirildiğini bildirildi.
Işık, belediye hizmet binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, kooperatife temel amacının, kentte el emeği göz nuru dökülerek üretilen ürünlerin daha iyi şekilde üretilmesini sağlamak ve hizmet olarak Kütahya’ya kazandırmak olduğunu söyledi.
Kooperatifin aynı zamanda bir sosyal destek projesi olduğunu da dile getiren Işık, şunları kaydetti:
“Tüm Kütahya’daki kadınların kendi yetenekleri ve ilgi alanları doğrultusunda eğitilerek mal ve hizmetler konusunda daha kaliteli ürünler ve hizmetler ortaya koyacak eğitim başta olmak üzere, onlara o imkanları sağlayacak bir sosyal destek projesiydi. Kaynağı hazır, yeri hazır, kadrosu hazır, Eski Keler Konağını da, kendilerine tahsis ettik, orada başlıyorlar. Ondan sonra da ihtiyaç doğrultusunda yeni alanlar ve hizmet alanlarını kendilerine vereceğiz. Hayırlı olsun. Kaynağını da oluşturduk, proje de tamam. Buradaki temel amaç ise şehrimizde el emeği göz nuru döken tüm kadınların ileride bir çatı altında kooperatif üyesi olarak yer almaları halinde üretimlerini daha iyi değerlendirmek. Kadınlarımızın kooperatifle daha kaliteli üretim yapmalarını sağlamak, ihtiyaç duyulan alanlarda önce eğitim verilerek daha kaliteli ürünleri mal ve hizmet olarak şehrimize kazandırmaktır.

İnşallah yakında birkaç projemizin sonuçlanmasını bekliyoruz. Kütahya’nın değerlerini öne çıkaracak, Kütahya’nın kültür ve sanat ordusunu Türkiye ve dünyaya tanıtacak ve bu potansiyelini dünya insanıyla paylaşacak tanıtımları yapacak projelere ilişkin kaynakları oluşturmaya çalışıyoruz. Bunlardan birisi rekabetçi sektörler alanında daha önce sunduğumuz ve yaklaşık 4 milyon euroluk, bugünkü parayla yaklaşık 25 milyon TL’lik bir projedir. Tüm adımları tamamlandı, artık son onay aşaması kaldı. İnşallah aksilik olmazsa onu da bekliyoruz. O da Kütahya’da Kütahya’nın zanaat ve halk sanatları dalında UNESCO yaratıcı şehirler ağına girmesine etkisi olan alanlarda eksiklerimizi tamamlamak, bir çini tasarım merkezi kurarak oradan çıkacak tasarlanmış ürünleri; kadınlarımıza, evdeki çini üreticilerine o oluşumla, oradaki merkez aracılığıyla ve bir şirket aracılığıyla verip daha nitelikler ürünler üretilmesini sağlayarak, örneğin bugün şehrimizde başlayan e-ticaret imkanlarından da yararlanıp gerekirse dünyaya ihraç edecek bir merkez tasarlıyoruz. Bu şehrin insanları kazanacak, bu şehir gümleyecek, bu şehir tanınacak, bu şehir çini alanında özellikle seramik ve diğer el sanatları dalında UNESCO’daki rolünü daha iyi yapacak.

Kadınlarımızla ilgili Kooperatifimizi 25 Şubat tarihi itibari ile ana sözleşmede imzalarımızı attık. Valilikten onay geldikten sonra sicili işlenmiş olacak. Şubat ayı içerisinde Kütahya Kadın Kooperatifi adıyla kısaca KKK olarak tanımladığımız kooperatifimizi şehrimize kazandırmış olacağız. Sınırlı sorumlu Kütahya Katılımcı Kadınlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, tüzükteki adı ama bu uzun olduğu için KKK Kütahya Kadın Kooperatifini kurucu üyelerimizin imzasıyla Kütahya Ticaret ve Sanayi Odamızda işleme koyduk. Bu hafta itibari ile tüm işlemleri tamamlanınca inşallah şehrimize böyle bir ilki daha yaşatmanın onurunu hep birlikte paylaşacağız. Bu konuda kadınlarımız başta olmak üzere Kütahya’daki yerel basın mensubu olan siz değerli kardeşlerimize ve desteğini esirgemeyen tüm kamu kuruluşları, Ticaret ve Sanayi Odası çalışanları ve meslek odaları temsilcilerine, üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü bu iş o kadar önemli ki, Kütahya’da kadının değerini ve statüsünü değiştirecek çok önemli bir adım. Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın Kütahya’yı ziyaretinde bu amaçla düşündüğümüz ve verdiğimiz, onaylattığımız Zafer Kalkınma Ajansı’ndan da 1 milyon 516 bin TL’lik projemizin protokolünü imzalayacağız, işte bunun için yapmıştık. Kadın Kooperatifimizin daha etkin çalışabilmesi,
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir