Öğretmenler “sağlıklı beslenme” eğitimi verecek

799

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Böbrek Vakfı arasında yapılan protokolle sağlıklı beslenme konusunda eğitim alan öğretmenler, kentteki okullarda “sağlıklı beslenme” konularında eğitim verecek.
“60 BİN ÖĞRENCYE EĞİTİM VERİLECEK”
Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki protokol töreninde, kentteki ilk ve ortaokullarda görev yapan öğretmenlerin okullarda öğrenim gören 7-12 yaş grubundan yaklaşık 60 bin öğrenciyi sağlıklı beslenme ve obezite konusunda bilinçlendireceğini söyledi.
Projeyi Türkiye’ye yaymak istediklerini anlatan Erk, şöyle devam etti:
“Protokol kapsamında eğitmenlerimiz tarafından ilk önce öğretmenlerimize eğitimler verildi. Eğitimlerimize katılan öğretmenlerimiz de çocuklarımıza eğitim verecek. Biz vakıf olarak sağlıklı beslenme, obezite ve böbrek sağlığının korunması hususlarını çok önemsiyoruz. Bu anlamda eğitim vereceğimiz kitle olan 7-12 yaş, bizim için çok önemli bir yaş grubu. Çünkü o yaş grubundaki bireyler verilen bilgileri daha iyi algılıyorlar. Bu çocuklarımız aynı zamanda aldıkları bilgileri çevresine, annesine, babasına da verebiliyor, onlara da anlatabiliyorlar.”
“OKULLARDA SAĞLIKLI BESLENMEYLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILIYOR”
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamdi Sarıöz de, son yıllarda beslenme alışkanlıklarının değişmesinden dolayı şeker, tansiyon kalp hastalığı gibi rahatsızlıkların arttığını belirtti.
Bundan dolayı son 2 yıldır okullarda beslenme alışkanlıklarının düzeltilmesi ile ilgili çalışmaların olduğunu aktaran Sarıöz, “Okul kantinlerinde satılan ürünlerin denetlenmesi, sağlıksız ürünlerin satışına müsaade edilmemesi gibi çalışmalar yapılıyor. Yapılan çalışmalara destek olmak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla böyle bir protokolü imza altına alıyoruz. Bu çalışmayı oldukça önemli bulduğumuzu da belirtmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından hazırlanan protokol metni imzalanırken Erk, Sarıöz’e, eğitimlerde kullanılacak olan bazı kitap ve materyalleri taktim etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir