Altıntaş Zafer OSB Kocaeli’de tanıtıldı

798

Sunduğu teşvik ve imkanlar açısından bölgenin en cazip yatırım yerlerinden biri olması beklenen Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) potansiyeli ve yatırım avantajları Kocaeli’nde tanıtıldı.
Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman başkanlığındaki Kütahya heyeti, Altıntaş Zafer OSB’nin tanıtımı için Kocaeli’nde bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.

ZAFER OSB, KSO MECLİS TOPLANTISI’NDA ANLATILDI
Vali Dr. Ömer Toraman başkanlığındaki heyetin ziyareti Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ile başladı.
KSO Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, “Birçok sektörde lider olan Kocaeli ile iftihar ediyoruz” dedi.
Kütahya’daki 4 organize sanayi bölgesinde doluluk oranına ulaşıldığını ifade eden Vali Toraman, Zafer OSB için yatırım çağrısında bulunup destek istedi.

VALİ TORAMAN: SANAYİ ANADOLU’YA KAYIYOR
Marmara bölgesinde sanayi alanlarının dolduğunu ve yatırımların Anadolu’ya kaydığını kaydeden Vali Toraman, “Sanayi artık Anadolu’ya taşma durumunda. Anadolu büyük bir alana sahip. Yatırımcılara uygun şartlarda yatırım alanı tesis etmeye çalışıyoruz. Kütahya olarak ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak için sanayicilerimizle birlikte gayret gösteriyoruz” dedi.

“ZAFER OSB’DE YATIRIMA UYGUN ALAN OLUŞTURULDU”
Türkiye’nin kalkınma hamlesine destek verme noktasında Kütahya’da uygun altyapının oluşturulduğunu vurgulayan Vali Toraman, “Yatırım kararlarının rasyonel kararlar olduğunu biliyoruz ve yatırımcıların kararlarını verirken ihtiyaç duydukları alanlarda, onlara uygun şartlarda yatırım alanını tesis ediyoruz. Türkiye’nin devlet, millet olarak gücüne ve geleceğine inanıyoruz. Türkiye, büyümeye devam edecek. Bu büyümeyi gerçekleştirirken de yatırım yapılacak. Bize düşen yatırım için uygun alan oluşturmak. Bunu gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

VALİ AKSOY: KÜTAHYA YATIRIM İÇİN AVANTAJLI BİR İL
Kütahya’nın yatırım için avantajlı bir il olduğuna dikkat çeken Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “Ek yatırım ve yeni yatırım yapmak isteyen sanayicilerimize de fikir vermesi bakımından oldukça önemli ve anlamlı bir toplantı gerçekleştirildi. Kütahya, yatırım yapılabilecek iller boyutuyla baktığımızda ulaşım bakımından belirli imkanları olan ve pazara yakınlığı bakımından avantajlar sağlayan, belirli özellikleri öne çıkan bir ilimizdir” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Zafer Kalkınma Ajansı Koordinatörü Kutlu Eser Zafer Organize Sanayi Bölgesinin tanıtım sunumunu gerçekleştirdi.
KSO Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Kütahya Altıntaş Belediye Başkanı Arif Teke, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ile meclis üyeleri katıldı.

VALİ HÜSEYİN AKSOY’A ZİYARET
Vali Dr. Ömer Toraman, meclis toplantısının ardından Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti.
Vali Toraman, desteklerinden ve misafirperverliğinden dolayı Vali Aksoy’a teşekkür etti.
Vali Toraman ile beraberindeki heyeti Kocaeli’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Aksoy nezaketlerinden dolayı teşekkür etti.

İGSAŞ VE SARKUYSAN ZİYARETİ
Kocaeli ziyareti İGSAŞ ve Sarkuysan fabrikaları ile devam etti.
Vali Dr. Ömer Toraman ile beraberindeki heyet, İstanbul Gübre Sanayi Anonim Şirketi (İGSAŞ) ile Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi Anonim Şirketini ziyaret etti.
Üretim alanlarından incelemelerde bulunan Vali Toraman; İGSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Yıldız, Sarkuysan Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Mücellit Sarkuysan, Sarkuysan Genel Müdürü Sevgür Arslanpay ile İGSAŞ Genel Müdürü Turan Tok ile görüşüp fabrikalar ve işleyişleri hakkında bilgiler aldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir