Üniversiteli gençlerden çocuklara etkinlik

723

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Engelsiz Hayat Topluluğu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Engelsiz Hayat Topluluğu, Cumhuriyet Caddesi girişinde kurdukları stantlarla vatandaşlara çocuk haklarını anlattı.
Topluluk Başkanı Süleyman İleri, yaptığı açıklamada, 20 Kasım tarihi Dünyada Çocuk Hakları Günü olarak kabul edildiğini belirtti.
Topluluk olarak çocuk hakları konusunda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla gönüllü öğrenci arkadaşlarıyla etkinlik düzenlediklerini anlatan İleri, şunları kaydetti:
“Etkinliğimizde vatandaşlara çocuk hakları konusunda bilgiler veriyoruz. Çocuklarımızın bugün ortağı yarının sahipleri olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Standımızda çocuklara yönelik çeşitli aktivitelerimiz var. Burada çocuklar resim boyayıp şekiller oluşturabiliyor. Yine Sağlık Bakanlığından edindiğimiz çocuk kitaplarını ve bazı hediyeleri çocuklarımıza hediye ediyoruz.”
Gün boyu sürecek etkinlikte, öğrenciler tarafından müzik dinletisi de sunuluyor.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir