Şehir hastanesi için yeni tarih 2022

754

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, her geçen gün üniversitelerinin geliştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kavuncu, şehir hastanesi hakkındaki soruya, firmanın hastaneyi 2022’de tamamlayacağını kendisine söylediğini bildirdi.
Kavuncu, Tıp Fakültesinde gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, yaptıkları son çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
“ÜNİVERSİTE OLARAK GELİŞMEYE DEVAM EDİYORUZ”
Üniversitenin 236 olan akademik personel sayısını geçen bir yıl içinde 321’e çıkardıklarını, ihtiyaçlara göre kadro artırımına devam ettiklerini aktaran Kavuncu, şunları söyledi:
“Üniversiteler arasında ciddi bir rekabet var. Yeni bir üniversite olmamıza rağmen doluluk oranımız çok iyi ancak tercih edilebilirlik noktasında eksiklerimizin olduğunu biliyoruz. Bunun için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Hem merkezde hem de ilçelerdeki Meslek Yüksekokullarında yeni bölümleri yakın zamanda açacağız. 5 yeni bölümümüz ön onaydan geçmiş durumda. Öğrenci sayımızı 2 bin 800’den 3 bin 100’e çıkardık. Üniversitemizin şu an bulunduğu alan uydu kampüs olarak burada kalacak. Geçtiğimiz ay yapılan çalışmalarla bizim üniversitemize devri yapılan Germiyan Kampüsü alanına da 2021 bütçesini alıp ilk kazmayı vurmayı planlıyoruz.”
“KARALAMALAR ÇALIŞMA AZMİMİZE ENGEL OLAMAYACAK”
Geçtiğimiz günlerde 10 Kasım törenlerinde kendisi hakkında bir gazetede çıkan haberler ilgili de konuşan Kavuncu, “Biz bilim adına, şehrimiz adına bunca çalışmayı yaparken bir taraftan bir kare fotoğraf üzerinden yapılan çarpıtma bizi üzdü. Bununla ilgili birçok kişi hakaretler ve haksız eleştirilerde bulundu. Tabi bu hakaretleri yapanlar adalet önünde hesap verecekler. Biz enerjimizi bu gibi moral bozan şeylere harcamayacağız. Çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
“MR SORUNU HAFTAYA ÇÖZÜLÜYOR”
Gazetecilerin, şehir hastanesi çalışması ve evliya Çelebi Eğitim Araştırma Hastanesinde yaşanan MR cihazı sıkıntısı ile ilgili sorduğu soruları da yanıtlayan Kavuncu, “Evliya Çelebi Eğitim Araştırması doğrudan bize bağlı olan bir hastane değil. Orası Sağlık Bakanlığının kontrolünde, yönetiminde olan bir hastane. Dolayısıyla orada yaşanan MR cihazı sıkıntısı ve şehir hastanesi çalışmaları hakkında direkt açıklama yapmam doğru olmaz. Ancak edindiğim bilgilere göre MR cihazı sorunu önümüzdeki hafta çözüme kavuşturulacak. Bunun için kalıcı bir çözüm çalışması olacağını da düşünüyorum.”
ŞEHİR HASTANESİ İÇİN YENİ TARİH 2022
Bilgilendirme yetersizliğinden dolayı vatandaşın şehir hastanesi hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını ifade eden Kavuncu, “Vatandaş, “şehir hastanesi olmasın devlet hastanesi olsun’ diyor. Sanılıyor ki hastaneyi yapan firma kendi işletecek süresi dolunca da devlete teslim edecek. Öyle bir şey yok. Firma hastaneyi devlet adına yapıyor, orayı işletecek olan özel firma değil devlet. Yani orası da bir devlet hastanesi olacak. Evliya Çelebi hastanesinden farkı, devlet kendi parasıyla değil de başkasına yaptırdığı için kullanım bedeli ödeyecek. Şehir Hastanesi olması Kütahya için büyük bir avantaj. Sadece gecikmesi nedeniyle problem oldu. Geçenlerde ben ziyaret ettim. Aslında hiçbir şey yapılmıyor değil. Orada 60-70 çalışan var. Hastanenin yapılacağı alanın üst kısmında yer alan toprakta kayma meydana geliyor. Beklenmeyen bir durum, bir istinat duvarı yapılmış, 400’e yakın fore kazık çakılmış. Onunla ilgili ve temelin kalan kısmı ile ilgili çalışma yapılmış. Yani şu an binanın üzerine hızla çıkabilecek pozisyondalar. Firma ekonomik sorunlarını çözdüğünü, mart ayında hızlı bir şekilde çalışmaya başlayacağını ifade etti. Şu anda firmanın bize verdiği bilgi 2022’de hastaneyi bitireceği yönünde. Bu konuda taahhüt veremem ama firmanın söylediğini ifade etmek isterim.” diye konuştu.
Rektör yardımcıları ve kentte görev yapan gazetecilerin ilgi gösterdiği toplantının ardından Kavuncu, kampüs içinde çalışma yapılan alanları da gezdirdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir