170 Kıbrıs gazisine madalya

694

Kütahya’da, 170 Kıbrıs gazisine madalya ve beratları düzenlenen törenle takdim edildi.
Kütahya Valiliği himayesinde, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde, Hezar Dinari Kültür Merkezinde Kıbrıs gazileri onuruna “Kıbrıs Barış Harekatı Milli Mücadele Madalya ve Beratı Tevcih Töreni” düzenlendi.
Vali Ömer Toraman, burada yaptığı konuşmada, Türk tarihinin özellikle egemenlik, hür yaşama iradesi, siyasi bağımsızlığa karşı yönelen hareketlere ne tür cevaplar verdiğinin örnekleri ile dolu olduğunu söyledi.
“SABRIMIZI SIN AYANLARA GEREKEN CEVAP TARİH BOYUNCA VERİLMİŞTİR”
Tarih boyunca Türk milletinin sabrının sınandığını, Kıbrıs Harekatı’nın da bunlardan biri olduğunu vurgulayan Toraman, şöyle devam etti: “Türk milletinin bir hususiyeti de sabırlı olmasıdır. Ancak bu sabrının da bir sınırı olduğunu bilmeyenler sürekli bu sabrı zorlayarak kendi politikalarını, siyasi emellerini Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti üzerinde gerçekleştirmek için çaba içinde olmuşlardır. Ancak Türk milleti o sabrın tükendiği noktada ayağa kalkarak, harekete geçerek haklarını, hukukunu savunmasını bilmiş, bağımsızlığına ve egemenliğine sahip çıkmıştır. Bunun tarihte pek çok örneği var. Bizim tarihimiz özellikle egemenliğimize, hür yaşama irademize, siyasi bağımsızlığımıza karşı yönelen hareketlere ne tür cevaplar verdiğimizin gerçekleriyle doludur. Benzer bir sabır sınamasını da Kıbrıs’ta yaşadık. Cumhuriyetimiz kurulmasının ardından kendi soydaşlarımız için siyasi sınırlarımızın dışında bir müdahalede bulunduk. Bu çok önemliydi.”
“BU BİR VEFA ÖRNEĞİDİR”
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümetinin gazilere verdiği madalyaların bir kadirşinaslık örneği olduğunu da ifade eden Toraman, Bu vesileyle ben bütün gazilerimiz, aileleri, yakınları ve milletimiz adına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümetine şükranlarımı arz ediyorum. Bu bir vefa örneğidir, bunu çok anlamlı ve önemli bulduğumu ifade etmek isterim.” dedi.
“BU MADALYALAR EVLATLARIMIZA BIRAKACAĞIMIZ EN ÖNEMLİ MİRASTIR”
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bir kadirşinaslık örneği göstererek, 1974’teki harekata katılan kahraman gazilerimize bir madalya takdimini uygun görmüş. Bu vesileyle ben bütün gazilerimiz, aileleri, yakınları ve milletimiz adına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümetine şükranlarımı arz ediyorum. Bu bir vefa örneğidir, bunu çok anlamlı ve önemli bulduğumu ifade etmek isterim.”
Toraman ve protokol üyeleri, konuşmaların ardından 170 gaziye madalya ve berat verdi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir