96 yıllık büyük coşku

882

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Kütahya’da tören düzenlendi. Törende konuşan Vali Ömer Toraman, Türkiye’nin dosta güven, düşmana korku saldığını söyledi.
Vali Ömer Toraman, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Necati Gündüz ve Belediye Başkanı Alim Işık Kütahya Spor Salonundaki törende öğrenci ve vatandaşların bayramı kutladı.
“DOSTA GÜVEN DÜŞMANA KORKU”
Törende konuşan Vali Toraman, Cumhuriyetin 96’ıncı yılını gururla kutladıklarını belirtti.
Cumhuriyetin 600 yıllık cihan milletinin üzerine inşa edildiğini ve bununla da Türk milletinin en zor şartlarda nasıl tekrar ayağa kalktığını dünyaya göstererek dostuna güven düşmanına korku saldığını dile getiren Toraman, şunları söyledi: “Cumhuriyetin sağladığı barış ve güven duygusu sayesinde Türkiye, karşısına çıkan zorluklar üstesinden gelerek yoluna devam etmiş, eğitimden sağlığa önemli atlımlar gerçekleştirmiştir. Türkiye, son dönemde yaptığı atılımlar sayesinde dünya devletleri arasına girmeyi başarmıştır. Cumhuriyetin değerlerini korumak istiklal harbi kahramanlarımıza karşı en büyük sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluğumuzu en son 15 Temmuzda demokrasimize kast eden güçlere karşı büyük bir karşı koyuş ile ve terör ile mücadele yurt içi ve yurt dışında göstermiş olduk.”
“YÜCE TÜRK MİLLETİNE HİZMET EN BÜYÜK İDEALİMİZ OLACAKTIR”
Türkiye’nin teröre karşı yürüttüğü başarılı harekatlara da değinen Vali Toraman, “Ülkemizde özellikle savunma sanayisinde son dönemde dışa bağlılığımızın azalması ile kendi gücümüzü göstermiş olduk. Bu sayede dünyada dengelerin yeniden kurulduğu dönemde güney sınırımızda oluşturulmak istenen güney koridorunu Fırat kalkanı, Zeytin Dalı Harekatı ile donanımlı güçlü Mehmetçiğimizle nasıl dağıttıysak, birçok oyunu eş zamanlı bozan Barış Pınarı Harekatı’yla da Fırat’ın doğusunu bütün terör unsurlarından temizleme konusunda tam bir kararlılık içerisindeyiz. Ülkelerin siyasi kavgaları ile amansız bir kavga içerisinde olduğu bir dünya da yaşıyoruz ülkemiz jeopolitik konumu ile tam bu kavgaların ortasında yer alıyor. Bizler bunu unutmadan ülkemizin geleceği adına çalışmak zorundayız. Yüce Türk milletine hizmet en büyük idealimiz olacaktır. Milletimizin yapması gereken Cumhuriyetimize sahip çıkmaktır. Ülkemizin ve milletimiz geleceği için çalışmak hepimizin müşterek ideali olmalıdır” diye konuştu.
Halk oyunları ekibinin gösteri sunduğu törende, Cumhuriyet koşusunda derece alan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
Tören, Hava Er Eğitim Tugay Bandosu ve Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi korosunca sunulan müzik dinletisinin ardından sına erdi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir