‘Ne söz verdiysek onu yapıyoruz’

986

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, göreve geldiğinden bu yana söz verdiği projeleri birer birer yerine getirdiklerini, onun dışına çıkmadıklarını bildirdi. Işık, Kütahya’yı yapacakları çalışmalarla kenti zenginleştirip tercih edilir il haline getireceklerini söyledi.

İKAMETİNİ KÜTAHYA’YA ALDIRANA İNDİRİMLİ ULAŞIM VE ALIŞ VERİŞ
Başkan Işık, Belediye Sosyal Tesislerinde, üç ayılık çalışmalarını değerlendirmek üzere gazetecilerle bir araya geldi.
Birim müdürlüklerinin çalışmaları ile ilgili sayısal ve istatistiki bilgiler paylaşan Işık, üniversite öğrencilerinin ikametgahlarını Kütahya’ya almaları konusunu çok önemsediklerini belirtti.
Bununla ilgili somut gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken Işık, şunları söyledi: Projelerimiz arasında yer alan ikamet kart projesi için kolları sıvadık. Gerçekte burada olan ve şehrimizin imkanlarından faydalanan üniversite öğrencilerinin ikametlerini ilimize almaları yönünde çağrımız oldu. Bu çağrı karşılık buldu ve 6 bin 500 kadar öğrencimiz Kütahya nüfusuna dahil oldu. İkametini ilimize alan öğrencilerimiz için ulaşımda ve esnaflarımızca uygulanan bir takım indirimlerden faydalanacaklar. Bunu il geneline yayarsak nüfusumuz 600 binin üzerine çıkacak ve belki de 6’ıncı milletvekili çıkarabileceğiz. Bunun yanında nüfusumuz gençleşecek, fakir il statüsünden kurtulmuş olacağız.”

“ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİ İÇİN RADİKAL KARARLAR ALINABİLİR”
Şehir içi ulaşımla ilgili yapılan düzenleme ile ilgili konuşan Başkan Işık, “Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde şehir içi trafiğini rahatlatacak bir takım düzenlemeler yaptık. Bu düzenleme ile Menderes Caddesinden Dönenler Meydanına çıkılan Osmanlı Caddesi tek gidiş, Asım Gündüz Caddesi trafiği de eskiden olduğu gibi Dönenler Meydanından Zafer Meydanına kadar tersine akacak. Fuat Paşa Caddesi de çift yönlü olacak. Düzenlememiz en kısa zamanda uygulamaya girecek. Yine şehir içi trafiğini rahatlatmak adına ilerleyen zamanlarda radikal kararlar da alınabilir.” dedi.

BELEDİYEYE AİT İŞLETMELERİN İHALEYE ÇIKMASI
Mülkiyeti Kütahya Belediyesine ait olan ve müstecirler tarafından işletilen işletmelerin durumu ile ilgili açıklamada bulunan Işık, şöyle devam etti: “Şu an belediyemize ait olan ve süresi dolan 303 işletme için ihaleye çıkacağız. Yani süresi 31 Aralık itibariyle dolan işletmelerimizi yeniden ihale edeceğiz. Burada önceliği mevcut müstecire vermek üzere ihale yapılacak. İhaleye çıkılacak işletmeler, sözleşme bitiş tarihi olan 31 Aralık’a kadar işyerlerinde kalmaya devam edebilecekler. Fiyat güncellemeleri yapacağız ve elimizden geldiğince, belediyeyi de koruyarak kimseyi mağdur etmemeye çalışacağız.”

“EN İDDİALI MİLLET BAHÇESİ KÜTAHYA’DA OLACAK”
Kütahya’ya Türkiye’nin en büyük millet bahçesi yapacaklarını da anlatan Başkan Işık, “Geçen meclis toplantısında detaylarını açıkladığımız şekliyle Millet Bahçesi Kütahya’mıza hayırlı olsun. Evliya Çelebi, Bahçelievler, Ziraat ve Mehmet Akif Ersoy Mahallelerimizin birlikte yararlanabileceği bölgemizin en iddialı, inşallah Türkiye’nin en büyük Millet Bahçelerinden birisini şehrimize kazandırmış olacağız. Bunun onayı çıktı. Şu anda proje aşamasındayız. Yakında ilgili TOKİ ekipleri gelip, bizim ekiplerimizle birlikte projemizin detaylarını görüştüreceğiz. Aynı şekilde şehrimizde bir ilk yaklaşık bin 600 dekara yakın hazine arazisi Belediyemizin malı oldu. Cumhurbaşkanımızın onayıyla Eylül ayında bu kesinleşti. Onun parselasyon ve diğer imar ve tapulama işlemleri devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“ILICA’DA SICAK SU ARANACAK”
Başkan Işık, şöyle konuştu: “Ilıca’da yaklaşık 43 bin dekarlık bir alanın Kütahya Belediyesi tarafından ruhsat alınarak ek sıcak su kaynakları araştırmak üzere şu anda çalışmalarımız devam ediyor. İki noktada kuvvetli su kaynağı olacağı ihtimali üzerine sondaj çalışmalarına başlayacağız. Onun hazırlıkları devam etmektedir. Ayrıca yine Kütahya’mızda bir ilki başardık. Yoncalı şehrimizin dışa açılan penceresi olarak bizim açımızdan değerlendirilmektedir. Jeotermal su kaynağının bulunduğu Turizm Bölgesi olarak ilan edilmiş ama sonradan statü değiştirmiş olan bölgede yaklaşık 200 dekarlık 10 dekar ile 25 dekar arasında değişen ve toplam 10 parselden oluşan alan Kütahya Belediyesinin tapusuna dahil olmuştur ve şu anda gelecek yatırımcılar için hiçbir engel bulunmadan doğrudan istedikleri yerlerde yatırımların önü açılacaktır. Bununla ilgili de birkaç yatırımcı ile görüşmelerimiz devam etmekte inşallah yakın zamanda bunu da gerçekleştirmiş olacağız.”

“YAKLAŞIK 100 MİLYON BORÇ ÖDEDİK”
Belediyenin borçları ile ilgili de konuşan Işık, 31 Mart tarihi itibari ile 629 Milyon olan borç stoku şu anda 542 milyona düşmüş, yaklaşık 100 milyon TL’lik bir azalma gerçekleşmiştir. Bunun 466 milyon TL’si ana para, 76 milyon TL’si de faiz olmak üzere asıl kaynak iller bankası kredileri, 40 milyon da JICA olmak üzere diğer kredilerin miktarları biraz daha düşük. 1453 konutlarının yapımı amacıyla 1 Ekim tarihinde 15 milyon TL ödedik, çünkü bunlar 30 Eylül tarihi itibari ile olan rakamlardır. 542 milyondan 15 milyon daha aşağıya düştüğümüzde 527 milyona düşmüş oldu. Finans kuruluşlarına yaklaşık 58 milyon TL kredi olarak ayrıca piyasa borçlarının 27 milyon TL’sini ödedik. Geldiğimizde 29 Milyon TL vadesi geçmiş piyasa borcu vardı, bunları 27 milyon TL’sini bugüne kadar ödemiş olduk. Toplamda yaklaşık 100 milyon TL’lik olmak üzere son altı ayda borç ödemiş olduk.” diye konuştu.
Başkan Işık, gazetecilerin kentin gündemiyle alakalı sorularını da cevaplandırdı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir