Sabah namazında fidan diktiler

850

Kütahya’da, Diyanet İşleri Başkanlığınca, ‘Cami ve Hayat’ teması çerçevesinde başlatılan fidan dikme kampanyası kapsamında imamlar ile cemaat birlikte fidan dikti.
Akkent Mahallesindeki İmamı Azam Camisinde kılınan sabah namazının ardından, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, müftülük personeli, din görevlileri ve vatandaşlar birlikte cami çevresinde fidan dikti.
Hazırlar, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan fidan dikme etkinliğini cami cemaatiyle birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu yaladıklarını belirtti.
Doğada var olan her şeye titiz davranılması gerektiğini, bunun da Allah’ın eserine karşı sorumluluğun gereği olduğunu dile getiren Hazırlar, şöyle devam etti: “Buradan hareketle, çevreyi, doğayı tahrip etmek, ağaca zarar vermek rabbimize karşı sorumluluğumuzu ihmal etmek demektir. Biz Kütahya Müftülüğü olarak, bu konuyla alakalı bir duyarlılık, bir farkındalık oluşturmak gayesiyle, Diyanet İşleri Başkanlığımızca başlatılan fidan dikme etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Bugün ilimiz genelindeki bütün camilerimizde yaklaşık 2 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. İstiyoruz ki camilerimize fidanlarla, yeşille, ağaçlarla iç içe olsun ve toplum olarak yeşile, doğaya sahip çıkalım.”
Hazırlar, kendilerine destek veren Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ile etkinliğe katılan vatandaşlara da teşekkür etti.
Vatandaşlar da böyle anlamlı bir etkinliğe katıldıkları için duydukları memnuniyeti ifade etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir