Özel öğrencilerin motosiklete binme heyecanı

799

Kütahya’da otizm ve down sendromlu öğrenciler, motor tutkunları tarafından düzenlenen etkinlikle ilk defa motosiklete binme heyecanını yaşadı
Kütahya’da, motorcu grupları tarafından organize edilen etkinlikte otizmli ve down sendromlu özel öğrenciler, motor tutkunları ile birlikte motosikletlere binerek tur attı.
Kütahya Riders 43 ve Kütahya Motosiklet Kulüplerince, Kent Ormanı mesire alanında düzenlenen etkinlikte otizmli, down sendromlu ve diğer öğrenci grupları ile bir araya geldi.
Burada kask ve kemer takılan çocuklar motosiklet sürücüsü ağabeyleriyle motosiklete binmenin keyfini yaşadı.
Kütahya Riders 43 Motosiklet Kulüp Başkanı Yasin Ergül, gazetecilere yaptığı açıklamada, motosiklet kulüpleri olarak sosyal sorumluluk projelerinden bir tanesini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Özel öğrencilere yönelik etkinlik yaparak onları mutlu etmek istediklerini dile getiren Ergül, şunları söyledi:
“Riders 43 kulübü olarak zaman zaman farklı organizasyonlar gerçekleştiriyoruz. Motor tutkunları olarak bugün de otizmli ve down sendromlu kardeşlerimiz için bir araya geldik. Kütahya Motosiklet Kulübü üyeleri ile birlikte engelli kardeşlerimizin ilk defa motosiklete binme heyecanlarına ortak olduk. Motorlarımıza kemerli ve kasklı bir şekilde bindirdiğimiz kardeşlerimize alanda turlar attırdık. Aynı zamanda onlar için gösteriler yaptık. Amacımız hem onların bu heyecanı yaşamalarını sağlamak hem de toplumumuzda motosikletliler için oluşan önyargıyı kırmak istedik. Engelleri kardeşlerimizin mutluluklarını gördükçe bu amacımıza ulaştığımızı düşünüyoruz.”
Düzenledikleri etkinlik için motosiklet kulüplerine teşekkür eden Kütahya Otizm Derneği Başkanı Ali İhsan Yıldırım da, “Bu etkinlikle otizmli öğrencilerimiz belki de hayatlarında ilk ve son defa motosiklete bindiler, bunun heyecanını yaşadılar. Bu anlamda bu etkinliği son derece önemli bulduğumu söylemek isterim.” dedi.
Etkinliğe çocukları ile birlikte katılan aileler de duydukları memnuniyeti ifade etti.
Etkinlik, motorcuların yavaş gitme, öğrenciler arasında halat çekme yarışması, özel öğrencilerle yapılan boyama, kil çamuru şekillendirmesi, ikramlar ve oyuncak dağıtımı ile sona erdi..
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir